“Onze liefde voor theater en samen spelen halen ons erdoor”

Het Faillissement van het TriArte Theater brengt ook de toekomst van theatervereniging Compagnie De Tocht in gevaar. De vereniging ruilde begin september hun oude stekje in voor de Antwerpse zalen, maar dat bleek van korte duur. “We speelden ontzettend graag in de zalen van TriArte. We zijn dan ook enorm teleurgesteld”, vertelt één van de acteurs bij Compagnie De Tocht, Kevin Vandevyvere.
Door Sien Thys

Enkele maanden geleden, opende de Triangelbuurt haar armen voor de nieuwe theatervereniging Compagnie De Tocht. Helaas staat het afscheid alweer voor de deur. De organisatie TriArte NV is failliet. Hierdoor komt Compagnie De Tocht op straat te staan. “We moesten het faillissement zelf vernemen via de kranten. TriArte bracht ons niet op de hoogte, al hadden we het wel zien aankomen. Zo lieten ze verschillende evenementen niet doorgaan en betaalden ze onze inkomsten van de voormalige ticketverkoop niet uit”, verduidelijkt Kevin. 

“Alle geplande voorstellingen worden op dit moment geschorst”, verduidelijkt curator Tomas Bruneel in een artikel van vrt nws. Compagnie De Tocht blijft niet stil zitten, aldus Kevin: “We blijven repeteren op Linkeroever en we gaan volop op zoek naar een nieuwe locatie. Ook wij zitten momenteel met financiële problemen door de niet ontvangen inkomsten, maar dat houdt ons niet tegen om te blijven spelen.”

“Het is nog koffiedik kijken hoe onze vereniging dit zal overleven”

De hoop bij Compagnie De Tocht blijft dus hoog, zo kijken ze rooskleurig naar de toekomst. “Onze tickets blijven gelden waar we ook gaan spelen. Het is nog koffiedik kijken hoe we dit financieel overleven, voorlopig is er nog veel onduidelijkheid. Maar onze liefde voor theater en samen spelen halen ons erdoor en uiteindelijk vinden we wel een weg om opnieuw iets fantastisch neer te zetten.”

 

By | 2023-02-06T21:00:26+01:00 februari 6th, 2023|Cultuur|0 Comments

About the Author: