Nieuwe applicatie ‘Mijn Antwerpen’ opent deuren in de stad

Op vrijdagochtend 24 mei werd de officiële applicatie van stad Antwerpen, Mijn Antwerpen, gelanceerd. De app is een ideale aanvulling van de site, antwerpen.be. Deze maakt mensen wegwijs in de stad en diensten raadplegen is maar een paar klikken verwijderd.  

Erica Caluwaerts, Schepen in Antwerpen, vertelt, “Er zijn heel wat redenen om als Antwerpenaar de app te downloaden. Je hebt je administratie vanaf nu altijd in je broekzak zitten. Je vindt een hoop informatie op de app, ook als je geïnspireerd wilt worden om iets leuk te gaan doen in de stad. De A-kaart kan je downloaden op de app, je kan hiermee kortingen krijgen, betalen in sorteerstraatjes, etc… Daarnaast vind je het stadsplan terug op de app, daarop staat aangeduid waar de dichtstbijzijnde openbare toiletten zijn, musea, enzovoort.” Ook toeristen kunnen de app gebruiken om zich wegwijs te maken in de koekenstad. “Het is een zeer handige app, zeker voor Antwerpenaren zelf. Als er nog bijkomende wensen of noden zijn, kunnen wij deze er zeker nog bijvoegen”, Erica Caluwaerts. 


Enthousiaste Erica Caluwaerts, Schepen in Antwerpen, heeft de ‘Mijn Antwerpen’-app gedownload

Het ‘Mijn Antwerpen’-busje

Het stadskabinet kwam samen op een persconferentie in het stadhuis van Antwerpen om de lancering te vieren en om de app bekend te maken aan het brede publiek. Op de Grote Markt stond een busje van de applicatie. Drie weken lang rijdt deze rond in Antwerpen en gemeenten. Mensen kunnen er langskomen met vragen of als ze hulp nodig hebben bij het installeren. In ruil voor het downloaden van de app, krijgt men een zakje Antwerpse handjes mee. 

Het busje van de ‘Mijn Antwerpen’-app rijdt drie weken rond in Antwerpen en gemeenten

Uitgestelde lancering

7 december 2022 was de originele lanceringsdatum van de app. “Op 6 december 2022 was er een cyberaanval op de diensten van stad Antwerpen. Alle diensten die verbonden waren en die nu nog steeds verbonden zijn aan de app moesten allemaal opnieuw herbouwd worden op een cyberveilige manier. Die nieuw ingebouwde cyberveilige systemen zijn nu geschakeld aan de app, want je wilt natuurlijk niet dat je een onveilige omgeving creëert in je app”, aldus Erica Caluwaerts.  

By | 2024-05-28T18:52:05+02:00 mei 28th, 2024|Actua, Geen categorie|0 Comments

About the Author: