“Onnaceptabel dat nieuwe dingen al stuk zijn”

De werken aan de Franklin Rooseveltplaats en het Operaplein zijn afgerond. Toch zijn er nog steeds veel mankementen en onafgewerkte zaken. Buurtbewoner Kenneth Ponsaers woont vlakbij de Franklin Rooseveltplaats en stelde een dossier samen met 47 foto’s dat de problemen in kaart brengt.

“Overal in de stad gebeuren herstellingen. Dat is normaal. Maar dat deze onafgewerkt blijven liggen is niet normaal”, legt Ponsaers uit.

© Kenneth Ponsaers

Ondanks het feit dat er steeds een tijdspanne voorzien wordt van drie maanden, liggen sommige herstellingen er na jaren nog steeds onafgewerkt bij. Losliggende en beschadigde tegels, verzakkingen of slechte afwerkingen zijn geen unieke beelden op de Rooseveltplaats. Elke dag komt er wel iets bij. “Op de Meir kom je ook zulke taferelen tegen, maar die is al twintig jaar niet meer heraangelegd. Het is acceptabel dat dingen verzakken en barsten of kapot gaan, maar niet als deze hier nog maar pas liggen”, vertelt Ponsaers.

In het dossier dat Ponsaers opstelde, brengt hij door middel van 47 foto’s deze mankementen in beeld. Hij contacteerde eerst Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening. Zij stuurde op haar beurt alles door naar Claude Marinower, schepen voor openbaar domein. Wegens het uitblijven van een reactie bezorgde Ponsaers het dossier persoonlijk af in het stadhuis, een kopie voor Antwerps Burgemeester Bart De Wever en een tweede kopie voor Claude Marinower. Net zoals De Ridder bezorgde ook De Wever zijn exemplaar aan Marinower.

© Kenneth Ponsaers

Na drie exemplaren te ontvangen, bleef een reactie van Marinower uit. Tot Jan Stassijns, journalist voor Gazet van Antwerpen, zelf contact opnam met Marinower. Zijn reactie was dat hij op de hoogte is van de problemen en dat eraan gewerkt wordt. Toch laten ze veel zaken liggen zoals ze zijn omdat deze, volgens de stad, voldoen aan de normen. “De Franklin Rooseveltplaats is nog maar pas heraangelegd en op sommige plaatsen lijkt deze hier al 10 jaar te liggen. Dit is jammer. Zeker van een miljoenenproject als dit”

Wat Ponsaers eigenaardig vindt, is dat er momenteel weinig reactie is van andere omwonenden. “Het is raar dat, voor zover ik weet, er nog niet veel mensen hebben gereageerd. Je stelt jezelf dan de vraag of iedereen dit zomaar oké vindt. Als je thuis je badkamer laat renoveren, zou je deze afwerking ook niet accepteren. Dus dat zou hier ook niet het geval mogen zijn”, concludeert Ponsaers.

© Kenneth Ponsaers
By | 2021-03-12T10:32:37+01:00 maart 10th, 2021|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment