Stad Antwerpen start vervolgonderzoeken voor toekomstvisie Stadsschouwburg

De Stad Antwerpen heeft de volgende stap gezet in het bepalen van de toekomst van de Stadsschouwburg en het Theaterplein. Er wordt gestart met onderzoeken om een concrete toekomstvisie te ontwikkelen. “Ik ga er alvast alles aan doen om erover te waken dat de toekomstige Stadsschouwburg alle Antwerpenaren kan charmeren”, zegt burgemeester Bart De Wever.

Dat er in de stad geen toekomst meer was voor de huidige Stadsschouwburg, kwam twee jaar geleden al aan het licht. Wegens oplopende onderhoudskosten door overmatig betonrot en het niet voldoen aan moderne veiligheidseisen, maakte de Stad Antwerpen bekend dat men het gebouw zal slopen, dit ten laatste in 2026.

Sindsdien was het echter wachten op nieuws en deed de geruchtenmolen de ronde, zo was er op een bepaald moment sprake van een theater aan de Waagnatie, en liet Open VLD meermaals vallen dat ze een park wilden op het Theaterplein.

Toekomstvisie

De onderzoeken die de Stad nu laat uitvoeren, moeten leiden tot een uitgewerkte toekomstvisie voor de Stadsschouwburg. Men richt zich op de mogelijkheid van een publiek-private samenwerking voor een nieuwbouwoplossing, zowel op de huidige locatie als op een mogelijke nieuwe locatie. Daarnaast wordt gekeken naar herlocatie-opties voor alle partners en de herbestemming van de site Theaterplein.

Burgemeester De Wever benadrukt in een persbericht van de Stad Antwerpen het belang van deze onderzoeken: “In de plaats van de huidige Stadsschouwburg moet een duurzaam en modern gebouw komen dat zuurstof geeft aan cultuur. Als burgemeester, ook bevoegd voor erfgoed, ga ik er alvast alles aan doen om erover te waken dat die toekomstige Stadsschouwburg alle Antwerpenaren kan charmeren.”

By | 2024-05-14T12:40:32+02:00 mei 14th, 2024|Actua|0 Comments

About the Author: