Geeks en Games, deel 1: Geeks 4 Dummies

Magische wezens, grote ruimtegevechten of superhelden die de wereld redden, voor geeks is geen enkel verhaal te klein. Als je interesse hebt in dingen als videogames, comic books, bordspellen, cosplay, boeken of films als Lord of the Rings en Star Wars, kan het wel eens zijn dat jij ook een geek bent. Of was dat voor jou net een opsomming van woorden en begreep je er niets van? Geen probleem, wij leggen het even voor je uit.

Wat zijn geeks?

Geeks zijn personen die een enorme interesse hebben in een aantal heel specifieke dingen. Vaak zijn dat dingen die rond fantasie- of science fiction werelden draaien. Ken je de films van Harry Potter of Marvel? Enorm grote fans van dit soort films heten vaak geeks. Niet alleen fantasierijke films vormen de basis van de groep enthousiastelingen. Personen die graag videogames spelen, bepaalde series geweldig vinden, stripboeken lezen, of bepaalde bordspellen spelen, worden bij deze gemeenschap geteld.

Een 20-tal jaar geleden was ‘geek zijn’ niet echt aanvaard. Deze personen werden vaak nerds of freaks genoemd. Maar in recente jaren zijn meer mensen de term als iets positiefs gaan bekijken. Tegenwoordig vormt het woord ‘geek’ een overkoepelende term voor mensen met dezelfde interesses.

Wat is dat concreet?

Je bent waarschijnlijk al een aantal geeks tegengekomen. In Gent komen deze gelijkgezinden elk jaar samen bij FACTS. Dat is een evenement in Flanders Expo waarbij duizenden fans samenkomen. Je krijgt er de kans om bekende acteur van populaire films of series te ontmoeten, striptekenaars te vragen om een handtekening, een hoop verzamelobjecten te kopen, nieuwe spellen te ontdekken en veel meer. Ook in Antwerpen hebben wij de afgelopen jaren Antwerp Comic Con mogen ontvangen.

Zoals eerder gezegd, veel geeks hebben dezelfde interesses. Maar dat betekent niet dat alle geeks hetzelfde zijn. De ene kan een enorme fan zijn van de Harry Potter films en graag videogames spelen, terwijl de andere net een gigantische fan is van Game of Thrones en het liefst zijn neus tussen de (strip)boeken steekt. Het is een breed spectrum aan interesses, daarom dat hun community net zo groot en verscheiden is.

En wat met onze buurt?

In de Triangelbuurt zijn een hoop winkels en cafés die specifiek mikken op de geek community. Er zijn natuurlijk ook genoeg buurtbewoners (en bezoekers) die tot deze groep behoren. In de komende artikels binnen het dossier kan je interviews vinden met winkel- en café-eigenaars, maar ook met personen die zelf tot de community behoren. Wie? Dat lees je hieronder!

22/06/2021 Mekanik Strip is een van de bekendste en populairste stripboek winkels in Antwerpen. Al jaren staan zij klaar voor geeks met leuke verzamelobjecten, strips en toffe evenementen.

23/06/2021 Carl organiseert samen met een aantal vrienden een reeks livestreams. Tijdens deze streams spelen ze samen het immens populaire spel Dungeons and Dragons. Wat is dat? Wat houdt dat in? Dat vind je uit tijdens het interview.

24/06/2021 The Playground is een koffiebar waar je samen met je vrienden naar hartenlust spellen maar uitproberen en spelen. Ze geven advies en tips tijdens het spelen. Daarna kan je ook een spel kopen uit hun uitgebreid gamma.

25/06/2021 Rieke Van Joenerboey houdt zich al jarenlang bezig met cosplay, waarin ze zich verkleedt als haar favoriete personages uit films en series. Ze vertelt vol enthousiasme over haar hobby.

By | 2021-06-14T19:08:18+02:00 juni 21st, 2021|Dossiers, Geeks en Games|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment