Huidhonger, deel 3: “Als ik plots weer minder aan het sporten ben, weet je dat ik weer genoeg seks heb”

Simon (25) is osteopaat, en na een aantal weken thuiszitten, behandelt hij weer dagelijks patiënten. Hij mist innige knuffels van zijn vrienden, maar ook het ontmoeten van nieuwe mensen op datingsites.

“Aan het begin van de lockdown sloot ik mijn osteopathiepraktijk: het was onverantwoord om zeventien mensen op een dag aan te raken. Nu ik weer patiënten ontvang, krijg ik al eens de vraag of dat helpt voor mijn huidhonger. Maar het zou gewoon creepy zijn om te genieten van die aanrakingen.”

“De eerste keer dat ik na zoveel weken weer iemand aanraakte, was ik wel bang voor het gevoel dat het me zou geven. Maar wanneer ik mijn patiënten behandel, zie ik enkel hun klachten. Die aanrakingen zijn totaal niet te vergelijken met affectie, integendeel: doordat ik hen weer aanraak, zijn andere contacten sterker moeten verminderen.”

Ouders

“Ik heb voor de quarantaine mijn eigen huis gekocht, maar zag er tegenop om helemaal alleen te zijn. Dus heb ik besloten de quarantaine bij mijn ouders door te brengen. In ons gezin tonen we eigenlijk vrij weinig affectie, maar we hebben wel een paar rituelen: een kus bij het opstaan en voor het slapengaan, is een must.” 

“Bij de start van de lockdown heeft mijn mama beslist dat er geen kussen of knuffels meer gegeven zouden worden, maar ‘dat we het achteraf dubbel en dik zouden inhalen’. Ik merkte pas hoe gehecht ik was aan die rituelen, eens ze er niet meer waren. De quarantaine heb ik dus niet alleen doorgebracht, maar wel zonder enige vorm van aanraking.” 

Laatste date

“Als ik nood heb aan een knuffel, vind ik die meestal bij vrienden, maar wanneer ik op zoek ben naar seksuele affectie zit ik vaak op datingsites. Al staat dat de laatste tijd op een laag pitje. Ik heb wel zin om nieuwe mensen te leren kennen, maar daardoor het virus oplopen en verspreiden is onverantwoord. Mijn laatste date is dan ook geleden van de laatste week voor de lockdown inging en sindsdien staat mijn liefdes-/seksleven op pauze. ”

“Na zo’n lange tijd is het dus vanzelfsprekend dat ik bepaalde aanraking echt mis, maar ik ben niet van plan om die te compenseren. Af en toe hoor ik mensen in mijn praktijk zeggen dat ze naar de drank grijpen om de huidhonger te verdringen, maar ik gooide het over een andere boeg en ben intensief beginnen sporten. Daar krijg ik de energie en voldoening  om tegen het hunkeren naar affectie te vechten. Als ik plots weer minder aan het sporten ben, weet je dus dat ik weer genoeg seks heb (lacht).”

Cheaten

“Vorige week kwam ik te weten dat een aantal van mijn vrienden zich niet aan de maatregelen houden. Ze daten met meerdere mensen en hadden zelfs seks tijdens de quarantaine. Hoewel ik altijd ‘braaf’ geweest ben, was mijn eerste reactie toch: ‘Als zij zich er niet aan houden, waarom ik wel?’, terwijl ik goed genoeg weet waarom. Affectie tonen aan elkaar is mooi, en in de gay-community, waartoe ik behoor, is dat vaak wat losser, maar het is gewoon niet gepast op dit moment.”

“Na de breuk met mijn ex, eind vorig jaar, heb ik maandenlang niemand willen aanraken. De nood aan zelfzorg is dus nog steeds hoger dan de huidhonger, maar het hoeft ook geen weken meer te duren voor ik weer eens iemand mag vastpakken. Dan zou ik misschien wel cheaten, door op date te gaan en misschien eens te kussen. Zo ver is het nog niet, op dit moment wil ik nog even sterk blijven.”  

 

By | 2020-05-28T18:29:48+02:00 mei 27th, 2020|Dossiers, Huidhonger|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment