Eén maand Amazing Oriental in Antwerpen: hoe doen ze het?

In de eerste uitgave van ‘Den Triangel’ en op de website kon u lezen over de opening van ‘Amazing Oriental’ in de Shopping Stadsfeestzaal. Voor het eerst trekt de Aziatische winkelketen de Nederlandse grens over. Op 8 december vierden ze hun eerste maand in de Koekenstad. Tijd voor een stand van zaken.

Op meer dan 1000m² kan je sinds 8 november “een totaalpakket”, althans volgens één van de medewerkers, aan oosterse producten vinden. Tijdens de feestelijke opening dansten er Chinese draken en speechten er verschillende belangrijke figuren. Onder andere algemeen directeur Martin Chan en Antwerps Schepen van Middenstand Koen Kennis (N-VA) namen het woord.

Eén maand later blijkt de supermarkt een grote hit. Op de volgens Koen Kennis “belangrijkste winkelstraat van de Benelux” passeren dagelijks honderden mensen in de Amazing Oriental. Wanneer je voorbijwandelt in de Stadsfeestzaal, zie je steevast mensen aanschuiven om bijvoorbeeld 10 mini-loempia’s mee te nemen. Jasper is alvast grote fan: “Vanaf het moment dat ze openden, zag ik dat je voor slechts twee euro lekkere snacks kan kopen. Sindsdien kom ik hier haast dagelijks. Het is zalig om een supermarkt van deze aard in de Stadsfeestzaal te hebben.”

Druk in de weer

Ook de tafeltjes om ter plekke een maaltijd te eten zijn doorheen gans de dag druk bevolkt. Het personeel lijkt continu druk in de weer om de klanten goed te verzorgen. Wie een chaotische winkel verwacht, zoals de gemiddelde oosterse winkel in Chinatown een kilometer verderop, stuit hier op een netjes georganiseerde winkel die een waar succes blijkt.

“We investeren in een compleet aanbod en willen vooral klanten aantrekken die nog nooit in een Aziatische supermarkt zijn geweest”, verkondigde Martin Chan (algemeen directeur) bij de opening. Wel, dat lijkt momenteel een geslaagd project.

By | 2023-12-14T15:01:39+01:00 december 14th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: