Aziatische supermarkt opent nieuwe vestiging in Stadsfeestzaal: ‘Amazing Oriental biedt een totaalpakket’

De eerste Aziatische supermarkt in de Triangelwijk is een feit. Afgelopen woensdag vond de officiële opening van Amazing Oriental plaats in de Stadsfeestzaal. De opening werd gevierd met een honderdtal nieuwsgierigen, waarbij een drakenshow en confettiregen de sfeer verzorgden. “Antwerpen de ideale locatie voor onze eerste Belgische vestiging”, aldus algemeen directeur Martin Chan.

Amazing Oriental is van oorsprong Nederlands, maar het idee om de Belgische bevolking te bereiken speelt al langer. “Zo’n 5 jaar geleden beseften we al dat België een logische stap zou zijn in de ontwikkeling van onze keten. Een goede locatie vinden was niet makkelijk, maar bij de opportuniteit in de Stadsfeestzaal hebben we geen seconde getwijfeld”, zegt Chan.

Ook Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) is, met enig chauvinisme, opgetogen met de komst van de keten. “Meneer Chan bestempelt de Meir als de belangrijkste winkelstraat van het land, maar ik durf zelfs zeggen dat het de belangrijkste winkelstraat van de Benelux is. Bovendien is de Stadsfeestzaal een prachtige, historische plek die bruist in Antwerpen.”

Eigenheid behouden
Het aanbod van de winkel maakt alvast indruk. Meer dan 10.000 Aziatische producten staan er uitgestald, waaronder ook heel wat varianten van westerse merken. Opvallend is de hypermoderne inrichting van de winkel, waarmee de keten zich duidelijk wil onderscheiden van andere Aziatische supermarkten in de buurt. Want op een kleine kilometer afstand bevindt zich de Chinese wijk.

‘We willen mensen bereiken die nog nooit in een Aziatische supermarkt kwamen’ – Algemeen directeur Chan

Toch is het volgens Chan helemaal niet de bedoeling om met hen te concurreren. “Wij hebben een heel andere doelgroep dan de supermarkten in Chinatown. We investeren in een compleet aanbod en willen vooral klanten aantrekken die nog nooit in een Aziatische supermarkt zijn geweest.”

Kleine foodcorner
Vlak naast de winkel voorziet Amazing Oriental ook een foodcorner, waar liefhebbers terechtkunnen voor een uitgebreid aanbod aan gerechten, van een bakje noedels tot een portie dumplings of loempia’s. “Deze winkel biedt echt een totaalpakket. Je kan hier op je gemak boodschappen komen doen, maar je springt evengoed binnen voor een snelle hap”, klinkt het bij een van de medewerkers.

Voor meer info en openingsuren:
https://amazingoriental.com/Location/antwerpen/

By | 2023-11-15T15:32:59+01:00 november 9th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: