Het vernieuwde Rubenshuis: Een exclusieve blik

Vanaf 30 augustus 2024 zal het Rubenshuis weer open zijn voor bezoekers, met een nieuwe startlocatie op Hopland 13. Het prachtige nieuwe gebouw dat ontworpen is door Robbrecht en Daem, biedt toegang tot de Rubens Experience, de weelderig herontworpen baroktuin en de bibliotheek. Wij van den Triangel kregen al een exclusieve blik van het vernieuwde Rubenshuis.

In de Rubens Experience komen bezoekers oog in oog te staan met de kunstenaar zelf. Met behulp van immersieve technologieën worden Rubens’ verhaal en nalatenschap tot leven gewekt. Levendige video’s, interactieve tools en exclusieve kunstobjecten bieden een diepgaand inzicht in zowel de kunstenaar als de man achter het penseel. Het Zelfportret en andere meesterwerken nemen de bezoekers mee op een reis door het Europa van Rubens’ tijd, van Antwerpen tot Rome, Parijs, Londen en Madrid.

De heraangelegde baroktuin is een lust voor het oog in elk seizoen. Met kleuradvies van de beroemde modeontwerper Dries Van Noten, worden bezoekers getrakteerd op een schitterend panorama van 17.500 planten, bomen en struiken, terwijl ze genieten van een adembenemend uitzicht op het huis van Rubens. Vanuit de vernieuwde bibliotheek biedt dit pronkstuk van tuinarchitectuur een betoverend panorama aan de bezoekers. Met 2000 meter aan papier en boeken, een onschatbare bron van kennis van de Vlaamse kunst uit de 16e en 17e eeuw. Samen creëren de bibliotheek en de baroktuin een unieke en inspirerende ervaring voor alle bezoekers.

 

Tickets online verkrijgbaar

De eerste tickets voor individuelen en groepen zijn online te bestellen via de gloednieuwe website van het Rubenshuis. Een ticket voor Rubens Experience en de tuin kost 12 euro. Voor een apart tuinticket betaal je 8 euro.

Praktische info

  • Open vanaf vrijdag 30 augustus 2024 vanaf 17 uur.
  • Openingsuren Rubens Experience & tuin: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 uur tot 17 uur en zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur.
  • Tickets zijn te bestellen via www.rubenshuis.be (zowel voor individuelen en groepen). De capaciteit is beperkt.
  • Openingsuren bibliotheek: elke weekdag van 9.30 uur tot 17 uur. De bibliotheek is gratis te bezoeken. Reserveren is niet nodig.
  • De huidige leeszaal in de Kolveniersstraat 20 is nog open tot en met 28 juni 2024
By | 2024-04-30T15:45:09+02:00 april 30th, 2024|Actua|0 Comments

About the Author: