18 jaar comedy en plezier in café ‘The Joker’

Het alombekende comedy-café ‘The Joker’ vierde afgelopen weekend met een groot feest zijn 18de verjaardag in Kavka aan de Oudaan. Wij doken in het unieke verhaal achter het bekende café. “Door onze passie voor comedy hebben we op 18 jaar een groot netwerk kunnen uitbouwen”, schrijft mede-eigenaar Fokke van der Meulen in een korte reactie via mail.

‘The Joker’ is een begrip binnen de Vlaamse comedywereld. Tot ver buiten Antwerpen zakken fans van comedy af naar het café aan de Kleine markt 16, net buiten de Triangelwijk. “1 april 2006 gingen we open en 9 april 2006 was onze eerste comedy-avond”, begint Fokke van der Meulen zijn verhaal. Hij is sinds de opening van het café mede-eigenaar en uitbater van de horecazaak. Samen met Yasmine Van Suetendael, de vrouw van Alex Agnew, ontvangt hij dagelijks met veel plezier de klanten. “Yasmine wou destijds een café openen. Ik vond dat alleen interessant als we er ook comedy zouden doen”, aldus Fokke.

Maar hoe is café erin geslaagd om stand te houden in zo’n grootstad als Antwerpen met z’n vele horecazaken? “Het is voor Yasmine en mij niet de enige bron van inkomen”, vertelt hij. “Verder hebben we een uniek concept met het comedyverhaal en hebben we ook twee soorten publiek dat hier komt. Het gewone cafépubliek komt op donderdag, vrijdag en zaterdag terwijl het comedypubliek op woensdag en zondag de weg naar ons café vindt.”

Mensen die komen optreden vinden het een fijne plek, komen terug en nemen andere comedians mee – Fokke Vermeulen, uitbater The Joker

Het café is een instituut in de comedywereld. Zo lanceerden bekende comedians als Jeroen Verdick hun carrière in de zaak. Maar hoe komt het dat het kleine etablissement zo’n kweekvijver is voor comedytalent? “Door onze passie voor comedy hebben we op 18 jaar een groot netwerk uitgebouwd. Mensen die komen optreden vinden het een fijne plek, komen terug en nemen andere comedians mee”, legt Fokke uit.

Het café bestaat dus al 18 jaar maar Fokke kijkt nog steeds met een ambitieuze blik vooruit: “We gaan het concept inderdaad gewoon zo blijven verderzetten, want het werkt. We zullen kijken of het rendabel blijft en of we ons aan de markt of comedywereld moeten aanpassen”, besluit de cafébaas.

By | 2024-04-23T10:03:37+02:00 april 23rd, 2024|Actua|0 Comments

About the Author: