Opnieuw Velo’s voor de studenten in campus Meistraat: Velo-station Hopland in de maak

De studenten aan de AP Hogeschool in campus Meistraat weten welk vervoermiddel te kiezen: de stadsfietsen van Velo Antwerpen. De stad Antwerpen is volop aan de gang met de installatie van een nieuw Velo-station op de kruising van Hopland en de Meistraat. Zo komt de teller van het aantal stations in de Triangelwijk op negen te staan.

Deelmobiliteit moet de toekomst vormen voor het verkeer in de binnenstad. Dat is de missie van het stadsbestuur. Sinds 2011 zet de stad daarom in op de deelfietsen van Velo Antwerpen. In 2023 werden er 6.556.821 ritten geregistreerd. Dat was een stijging van 9% tegenover het jaar daarvoor, zo vertelde de stad Antwerpen in een persbericht. Na de goede cijfers van vorig jaar was Schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA) dan ook zeer optimistisch over de rood-witte tweewielers: “Velo is moeilijk weg te denken uit Antwerpen, en dat al 13 jaar lang. Dat bewijzen deze cijfers opnieuw. Om die reden blijven we er ook in investeren.”

Recent verdween het Velo-station op de Wapper. Een opdoffer voor de studenten aan AP Hogeschool in de Meistraat die de Velo’s gebruiken, maar dat wordt nu dus rechtgezet. Het stadsbestuur heeft beslist een negende station in de Triangelwijk te plaatsen, op de hoek waar Hopland en de Meistraat kruisen. Naast het nieuwe deelfietsenstation kan je in de wijk op volgende plekken een Velo ontlenen:

  • Lange Nieuwstraat
  • Teniersplaats
  • Meir, ter hoogte van het stambeeld van Antoon van Dyck
  • Meir, ter hoogte van Meirbrug
  • Bourla
  • Theaterplein
  • Elzenveld
  • Blauwtorenplein

By | 2024-04-19T12:11:38+02:00 april 19th, 2024|Actua|0 Comments

About the Author: