Warmste Week brandt voor kinderen in armoede

Van maandag 18 december tot zondag 24 december brengt de Warmste Week de heetste hits op de radiozenders Studio Brussel en MNM. Dit is de 16e editie van de solidariteitsactie van de VRT. Het thema van dit jaar is ‘Opgroeien zonder zorgen’, voor kinderen die opgroeien in een kwetsbaar situatie. Met allerlei acties trachten de organisatoren van de Warmste Week geld in te zamelen om organisaties en zo ook de kinderen in kwestie te helpen. Dit jaar bevindt het Warmste Huis zich in Brugge, daar zendt de VRT hun programma’s uit. Ook in Antwerpen zijn er hier en daar kleinere acties.

Vandaag heb ik mensen op straat in de Triangelwijk aangesproken om te vragen of zij zelf aan de acties meedoen en waarom het zo belangrijk is om juist dit thema uit te lichten.

Nicole (57) & Axelle (24) – Moeder en dochter

“Ik vind het heel goed dat dit thema nu aan bod komt. Kinderen hebben zelf geen stem, als die het minder goed hebben, kunnen die moeilijk voor zichzelf opkomen. Het is dan belangrijk dat de volwassenen dat op één of andere manier doen. Ik denk dat wij vaak niet beseffen hoeveel kinderen het echt moeilijk hebben”, aldus Nicole. “Aan de Warmste Week heb ik niet meegedaan. Wel met ‘Pakje van mijn hart’ van JOE. We proberen hier en daar wel altijd iets te doen voor de mensen die het wat minder hebben. Als dat al één iemand gelukkig gemaakt, zijn we toch een stapje verder”, vertelt Nicole.

Axelle, de dochter van Nicole gaat hierop verder, “Er wordt rond de kerstperiode hard gefocust op kinderen die het al goed hebben. Wij doen dit jaar niet mee aan cadeaus. In plaats daarvan koopt mijn mama dit jaar voor een bedrag van 40 euro cadeautjes voor kinderen die het iets minder hebben. Ik vind dat belangrijk dat die kinderen in de ‘picture’ worden gezet en niet alleen wij die het goed hebben.”

Yuna (24)

“Ik ben zelf een leerkracht en ik weet dat er veel kinderen in een slechte thuissituatie zitten of weinig geld hebben. Het is goed dat het thema wordt uitgelicht om het meer bespreekbaar te maken. Zelf heb ik nog niets gedaan voor de Warmste Week. Ik wil wel zo’n vlammetje kopen, maar ik vind die hier nergens.”

Joël (32)

“Het thema moet ter sprake komen om meer balans te creëren in het land. Er is een groot contrast tussen rijk en arm. 80% van het geld zit bij 20% van de mensen denk ik en om die balans te herstellen is het goed om de rijken te laten doneren aan de armen. Ik wil wel iets doen voor de Warmste Week, maar heb dat nog niet gedaan. Wel heb ik mij ooit ingeschreven voor een project in het buitenland. Maar dat was om internationaal arme kinderen te helpen en niet in België.”

Voor de Warmste Week stonden er deze week ook een aantal standjes op de AP-Hogeschool in de Meistraat. Op de website van de Warmste Week vind je allerlei informatie over de line up, de acties die plaatsvinden en waar je zo’n Vlammetje kan scoren om de actie te steunen. Hier vind je alvast de link naar hun website, Home | De Warmste Week .

By | 2023-12-22T23:25:22+01:00 december 22nd, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: