Kammenstraat omgetoverd tot voetgangersparadijs

Voor het zevende jaar op rij krijgen de voetgangers tijdens de feestdagen vrij baan in de Kammenstraat. De stad Antwerpen besliste om van 15 december tot 8 januari de straat autovrij te maken. Koen Kennis, Schepen van Mobiliteit (N-VA), zet de voetgangers zo andermaal bovenaan de hiërarchie.

In die periode tussen 15/12 en 8/1 zullen voetgangers tussen 11 en 19 uur ongestoord hun kerstaankopen kunnen doen. Verdwijnpalen zorgen ervoor dat er geen enkele auto de Kammenstraat inrijdt. Automobilisten zullen de voorziene omleidingen moeten volgen om hun weg door de binnenstad te banen.

Win-winsituatie

Het is reeds het derde jaar op rij dat de stad deze maatregel treft. “Dit jaar geven we ook in de Nationalestraat meer ruimte aan het winkelend publiek”, verklaarde Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) twee jaar geleden terug de beslissing om auto’s te weren.

De Antwerpenaar of bezoeker van de Koekenstad moet door deze beslissing nog meer terugvallen op de verschillende park-and-rides en deelmobiliteit in en rond de stad. Aangezien het verbod is opgelegd in samenspraak met de handelaars, lijkt het een win-winsituatie voor alle partijen.

By | 2023-12-15T15:20:46+01:00 december 13th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: