Antwerpen viert Dag van de Vrijwilliger met een warme golf van waardering

Op 5 december 2023 is het weer zover: de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk. Het thema van dit jaar is “Vrijwilliger, jij verdient een dikke duim!“. Met deze dag wordt er vooral aandacht gevraagd voor meer vrijwilligers.

Han (34), medewerker Oxfam

Vanaf het moment dat ik besloot om mijn tijd en energie te investeren in vrijwilligerswerk, wist ik dat ik een organisatie wilde ondersteunen die zich inzet voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Ik zou graag ook willen vragen aan de mensen om meer vrijwilligerswerk te doen. We kunnen ze nog steeds gebruiken.

Sophie (22), studente:

“Ik ben zelf actief als vrijwilliger bij een lokale dierenopvang. Vandaag zijn we met het hele team samengekomen om de dieren extra aandacht te geven en wat lekkers te geven. Het voelt goed om iets terug te doen voor de gemeenschap, en het is geweldig om te zien hoeveel mensen zich vandaag inzetten voor anderen.”

Mohammed (45), ondernemer:

“Ik heb een kleine onderneming en geloof sterk in maatschappelijke betrokkenheid. Vandaag heb ik mijn medewerkers aangemoedigd om enkele uren vrijwilligerswerk te doen bij lokale liefdadigheidsinstellingen. Het is belangrijk om terug te geven aan de gemeenschap die ons zoveel heeft gegeven.”

Eliza (70), gepensioneerde:

“Ik ben al enkele jaren met pensioen, maar vrijwilligerswerk houdt me actief en betrokken bij de samenleving. Vandaag ben ik naar het lokale buurthuis gegaan om te helpen bij het organiseren van een speciaal evenement. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn om hun tijd en energie te geven om anderen te helpen.”

By | 2023-12-13T09:45:31+01:00 december 5th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: