Primeur! Eerste kattencafé in Antwerpen

Een koffie drinken met een kat op de schoot? Dat kan binnenkort in de Katmosfeer, het allereerste kattencafé in het stadscentrum. Na jaren ervaring in een biercafé, heeft uitbaatster Joyce een nieuwe onderneming opgestart waarbij rust en ontspanning centraal staat. “De aanwezigheid van een kat verdrijft de eenzaamheid.”

Het eerste kattencafé opende al in 1998 in Taiwan, waar bezoekers konden genieten van koffie terwijl ze katten konden aaien. Na Brussel en Gent is het nu de beurt aan Antwerpen, in de Korte Nieuwstraat. “Het idee achter het kattencafé is simpel: klanten kunnen genieten van ontbijt, brunch of high tea, omringd door katten die afkomstig zijn uit verschillende asielen en opvangcentra in Vlaanderen. Met zeven pluizige bewoners biedt het café een sfeer waar kattenliefhebbers zich meteen thuis zullen voelen.”

‘Katten kunnen een gevoel van innerlijke rust opwekken’- Joyce

Kattenliefde

Joyce legt uit dat het café niet alleen een plek is om te genieten van eten en drinken, maar ook een plek is om te ontspannen en te genieten van het gezelschap van katten “De aanwezigheid van een kat blijkt stemmingen te verbeteren en gevoelens van eenzaamheid te verdrijven. Interacties zoals spelen, aaien en knuffelen met katten kunnen een gevoel van innerlijke rust opwekken.”

Katachtige Lekkernijen

De menu-opties zijn even uniek als de katten zelf, met gerechten als ‘Croque Miauwsieur’, ‘Catpuccino’ en Focatia, allemaal met een thema gerelateerd aan katten. Joyce benadrukt dat het café voor iedereen toegankelijk zal zijn, waarbij de deur wordt verbreed om rolstoelgebruikers te verwelkomen.

Hoewel de exacte openingsdatum nog niet bekend is vanwege lopende renovaties, verzekert Joyce dat het café binnenkort zijn deuren zal openen in de Korte Nieuwstraat. Houd zeker de facebookpagina in de gaten voor verdere updates.

 

By | 2023-12-16T12:15:26+01:00 november 30th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: