Bouw van omstreden universiteitscampus in Jezusstraat loopt vertraging op

De nieuwe campus van KU Leuven in de Jezusstraat zou normaal vanaf het begin van dit academiejaar in gebruik genomen worden. De bouw, die door UA-rector Herman Van Goethem werd afgeschilderd als ‘expansiedrift’, zal uiteindelijk pas binnen enkele maanden af zijn. “Binnenkort starten we met de verhuis van een aantal diensten. De studenten zullen vanaf het tweede semester hun intrek kunnen nemen”, zegt Bregt Van Hoeyveld, woordvoerder van de Leuvense Universiteit.

In de zomer van 2022 hebben voorbereidende werkzaamheden enkele maanden vertraging opgelopen, waardoor de afwerking van het gebouw met vertraging is gestart. “Op een grote werf zijn er altijd wel een paar verrassingen. We wilden ook niets aan het toeval overlaten qua brandveiligheid en toegankelijkheid van het gebouw. Na de vertraging zitten we nu terug op schema”, benadrukt Van Hoeyveld. 

Kritiek van UA

Vanuit de Universiteit van Antwerpen kwam er bij de bekendmaking van het project in 2021 veel kritiek. Rector Herman Van Goethem sprak zelfs van expansiedrift. De KU Leuven vindt deze commentaar onterecht: “Het is niet dat we nieuwe opleidingen opstarten. Er is dus geen sprake van expansie, het is in wezen een verhuis. Onze campus in Sint-Andries werd te klein en de opleidingen die we daar aanboden verhuizen nu naar de nieuwe site, die nauwer aansluit bij onze noden met onder andere praktijklokalen en stille werkplekken. We zijn er ook trots op dat we het prachtige oude gebouw van het vroegere Provinciaal Veiligheidsinstituut een nieuwe toekomst mogen geven.”

Zo zullen de studenten niet meer al te lang moeten wachten voor ze van start kunnen gaan in de nieuwe campus. “Binnenkort starten we met de verhuis van een aantal diensten. De studenten zullen vanaf het tweede semester hun intrek kunnen nemen in het nieuwe leercentrum”, aldus Bregt Van Hoeyveld.

By | 2023-10-18T20:57:33+02:00 oktober 17th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: