Kleurrijk vogelnest tegenover Theaterplein: wat is het?

Wie de afgelopen dagen in de buurt van het Theaterplein is geweest, heeft waarschijnlijk de kleurijke verdieping opgemerkt. Op het gele gebouw boven Café Christoffel en Café Twilight is nu een opmerkelijk kleuren tafereel te zien.  Op de constructie kan je de hashtag #ManyBirdsFewNests lezen. Maar wat is deze mysterieuze constructie?

Het gaat om de bouw van een nieuwe verdieping. De opmerkelijke muren zijn ijzeren stellingen van het  bedrijf ‘be.steel’. De tijdelijke street art dat de volledige muren bekleedt, is bedoeld als campagne. Hiermee wil het bedrijf het onderwerp verstedelijking aankaarten. De hashtag #ManyBirdsFewNests betekent dat we met te veel mensen zijn en dat woonruimte daardoor beperkt wordt. Op het dak staat het citaat: “urbanization challenges us to live sustainably”, de details van het dak kan je vrijdag op ATV bekijken.

Enkele buurtbewoners wisten te vertellen dat de nieuwbouw van de eigenaar is. Of het om de nieuwe woning van de eigenaar gaat of een nieuwe Airbnb is nog onduidelijk. De buurtbewoners zijn niet bepaald enthousiast over de tijdelijke kunst. Zo zei een caféganger: “Het was er ineens.” Maar een werknemer van het onderliggende café Twilight was dan weer milder: “Dan valt er tenminste niks op ons hoofd.”

De misleidende #ManyBirdsFewNests-boodschap op het gebouw. 

 

Gastauteurs: Elise Hertogs en Aline Feringa

By | 2023-05-24T16:45:50+02:00 mei 24th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: