Voorzitter Denise Koppendraaier over Agora Club 24: “We zijn snel een hechte groep geworden”

Foto door Agora Club  24 

In het hartje van de Triangelbuurt, op de Tabaksvest, startten Denise Koppendraaier en Pascale Nagels de Antwerpse Agora Club op. De club mikt op vrouwen boven de 42 jaar. “Ik zag een niche van Antwerpse kleinere goede doelen die nood hadden aan steun“, zegt Denise, voorzitster van de club.

Door Lauren van der Pas

“We hadden allebei zin om onze schouders te zetten onder het goede doel. Anderhalf jaar geleden zijn we gaan eten in de Horta en daar is ook het zaadje geplant voor Agora Club 24”, vertelt Denise. Op 11 februari werd het startschot van de nieuwe club gegeven. Het Chartergala, dat symbolisch in de Horta plaatsvond, eindigde met een tombola en veiling. “De inzamelingsactie loopt goed. Samen met nog enkele andere acties, zoals de verkoop van sjaals, hopen we een mooi bedrag in te zamelen.”

Binnenvaart

Als kleinere organisatie wil Agora Club 24 zich inzetten voor minder gekende doelen in het Antwerpse. Ze kozen voor vzw De Schroef. “Zij zetten zich in voor de schippers op de binnenvaart. Hun jeugdwerking is noodzakelijk voor de kinderen van de schippers. De kleinsten leren sociale contacten opbouwen voordat ze op internaat gaan”, licht Denise toe. “Het is een heel hechte groep en voor mij hoort de binnenvaart bij Antwerpen. Daarnaast zie je dat elke euro welkom is en goed gebruikt wordt.”

De elf leden komen maandelijks samen om nieuwe projecten op te starten. “Wij zijn op een jaar tijd gegroeid van onbekende dames, naar een hele hechte groep met ongelooflijk toffe karakters. We hebben net een topevenement neergezet voor vzw De Schroef. Dit is nog maar het begin!”

 

 

 

 

By | 2023-03-06T12:09:57+01:00 februari 17th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: