Dag van de Betaalde Liefde: “Een meisje van plezier zal mij niet afwijzen zoals een ander meisje wel kan”

Vandaag vieren sekswerkers trots hun vak en hun rechten. De Dag van de Betaalde Liefde is een initiatief van de belangenvereniging PROUD. Toch hangt er nog een bepaald taboe over sekswerk: “Ik ben heel open over het feit dat ik wekelijks een meisje van plezier bezoek”, vertelt Louis*.
Door Verona Aquino

Louis* (24) bezoekt wekelijks een prostituee. Volgens Louis verdwijnt het taboe errond steeds meer: “Ik ben heel open over het feit dat ik wekelijks ga. Als mijn vrienden vragen wat ik van plan ben te doen, dan zeg ik dat ik naar een meisje van plezier ga. In het begin kreeg ik er natuurlijk commentaar op, maar na een tijdje hoorde ik dat er meer van mijn vrienden gingen.”

Uit onderzoek van seksuoloog dr. Catherine Solano blijkt dat mannen eerder naar tederheid verlangen dan naar seks. Hier is Louis het mee eens: “Ik heb geen vriendin, en ik mis die liefde. Natuurlijk is het niet zo intiem bij een meisje van plezier, maar het is iets. Als ik eerlijk ben, moet ik ook toegeven dat ik bij een meisje van plezier minder stress heb. Zij zal mij niet ‘afwijzen’ zoals een ander meisje wel kan.”

“Hopelijk zetten dit soort acties mensen aan om er open en eerlijk over te praten”

Een ander onderzoek van psycholoog Michael Bader toont aan dat individuen die dagelijks een zware last dragen, hier soms aan willen ontsnappen en daarom ontspanning op verschillende manieren zoeken. Louis begrijpt dit: “Ik heb er persoonlijk nog nooit zo over nagedacht, maar het klopt wel. Ik ben momenteel tekenaar voor een groot bedrijf en krijg dagelijks heel veel opdrachten die ik met moeite af krijg. Dit betekent dat ik vaak late uren maak. Hierdoor heb ik ook niet echt hobby’s en als ik thuiskom, ga ik meestal direct slapen.”

Op de Dag van de Betaalde Liefde wil PROUD het stigma rond sekswerk uit de wereld helpen. GHAPRO vzw, een organisatie die gezondheidszorg en hulpverlening biedt aan sekswerkers in Antwerpen en Vlaams-Brabant, reageert positief. Kathleen Peeleman, coördinator van GHAPRO, legt uit waarom ze achter het evenement staat: “Er heerst nog altijd een groot taboe rond sekswerk. Hopelijk zetten dit soort acties mensen aan om er open en eerlijk over te praten.”

*in dit artikel werd een schuilnaam gebruikt

 

 

 

 

By | 2023-02-16T13:35:59+01:00 februari 15th, 2023|Actua|0 Comments

About the Author: