“Dit leek me de ideale plek om oude spullen te verkopen”

Van oude bierplakkaten tot vintage pelsen jassen. Het is er allemaal te vinden. Op Allerheiligen vond midden in Den Triangelbuurt, onder en rond de grote luifel van de Stadsschouwburg, de vintage en tweedehandsmarkt plaats. Daar kon men op zoek naar allerlei  tweedehandsspullen. Bovendien was de opkomst groot door het mooie weer.

Je kon niet alleen spullen kopen, maar je kon je op voorhand inschrijven om zelf met een kraampje te komen verkopen op het Theaterplein.  De prijs om een plekje te huren varieert naarmate de grootte van het standje. Eén van die verkopers is Eva. Zij zag een advertentie over de markt even geleden op de website van organisator Goegekregen. Ze twijfelde geen moment. “Ik had nog tal van kleren en kleine spulletjes die het huis uit moesten en dit leek me de ideale plek. Het is iets unieks en eens wat anders om hier te staan, en bovendien heb ik al een aardig centje bijverdiend ondertussen,” sluit ze af. Ook buurkramer Lisa vond het een leuk idee en hoopt dat de markt volgend jaar terugkomt. “Ik heb nog veel spullen om te verkopen, maar kon ze niet allemaal tot hier dragen,” grapt ze.

Samen met SNITT en nieuw werk organiseert Goegekregen tal van rommelmarkten in de stad Antwerpen. Ze proberen op een eigenzinnige en duurzame manier evenementen zoals deze te organiseren om de stad mee bruisend te houden.

Wie de rommelmarkt op Allerheiligen heeft gemist moet zich geen zorgen maken, want Goegekregen heeft al een nieuwe markt georganiseerd op 11 november ook op het Theaterplein. Wie zich wil inschrijven met een eigen stand kan dat via de website van Goegekregen, maar je moet snel zijn want de plaatsen zijn beperkt.

By | 2022-11-16T08:33:36+01:00 november 2nd, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: