Met staken ga je niet ver geraken

U heeft het vast al horen waaien; morgen staakt het openbaar vervoer. Maar daar stopt het niet, ook het onderwijs en de VRT leggen het werk neer. Ze eisen een onvoorwaardelijke financiering van de openbare diensten. 

Vanaf 22u vanavond tot en met morgenavond is het aanbod van de NMBS beperkt. Via de reisplanner op de website en in de app kunt u controleren of uw trein al dan niet rijdt. De Lijn begint pas morgen met een verminderde dienstregeling. U kan via de routeplanner checken of uw bus morgen rijdt. Tot slot legt ook de MIVB grotendeels het werk neer. Op de website en in de app zullen regelmatig updates verschijnen.

De nationale actiedag is gericht tegen de algemene tegenslag in de openbare sector. “We krijgen niet de middelen en niet het respect dat we verdienen”, aldus Gerda De Norre van de liberale overheidsvakbond VSOA. Op deze manier hoopt de sector onder andere op meer investeringen en meer respect voor de overheidspensioenen.

De VRT zal onder andere staken tegen het transformatieplan dat eind april werd aangekondigd. De vakbonden willen aan de VRT-toren een stakingspost opzetten en verwachten tussen 10 en 13 uur solidariteitsbezoeken, muziek en acties.

By | 2022-05-30T15:26:32+02:00 mei 30th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: