Stad Antwerpen maait minder voor meer biodiversiteit

Een maand je grasmaaier niet bovenhalen is één van de makkelijkste manieren om de natuur een handje te helpen. Dat bewees de campagne Maai Mei Niet vorig jaar, een initiatief van Knack om tuinen en groene plekjes in ons land ecologischer te maken. Onlangs ging de tweede editie van start.

Tuinen maken in Vlaanderen minstens 10% uit van de totale oppervlakte. Om even een duidelijker beeld te schetsen: dat is evenveel als er bos is. Maar als je telkens wanneer er enkele sprietjes uit je gazon steken de grasmaaier bovenhaalt, vinden bijen en vlinders geen voedsel.

Ook de stad Antwerpen zet zich in voor de natuur, met hun campagne ‘Gewild gras’. De komende maanden – dus niet enkel in mei – wordt het gras in parken en bermen minder gemaaid. Op die manier krijgen we een groenere en gezondere stad en meer biodiversiteit.

Wil je graag meer weten over het initiatief? Ga dan op zoek naar één van de infoborden over gewild gras. Je vindt ze in verschillende parken en groene bermen.

By | 2022-05-10T20:00:22+02:00 mei 10th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: