Beiaardloze beiaardcantus

Op donderdag 28 april vormt de Groenplaats het decor van de Antwerpse beiaardcantus. Voor deze vierde editie werkt organisator Beiaard vzw samen met de studentenverenigingen Unifac, Lingua, Wikings-NSK, Sofia, Kinesia, UFKA en PSW. Dit jaar verwelkomen zij 1.200 studenten voor een avondje cantussen in openlucht.

Door de renovatiewerken aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zal de beiaard dit keer niet luiden tijdens het studentikoos samenzijn. In ruil begeleiden een orkest en acteur Jenne Decleir de cantus. Niet alle studenten zijn even opgezet met de oplossing. In een reactie vertelt een student waarom net dat de reden is om niet deel te nemen aan deze editie: “Ik zoek ook een cultureel aspect. Wees nu eerlijk: een beiaardcantus zonder beiaard is toch ook maar een cantus?”

De opbrengst gaat ook dit jaar naar een goed doel. De organisatoren kozen voor ‘Onbespreekbaar’, een forum dat de aandacht wil vestigen op mentale gezondheid.

By | 2022-05-04T10:02:04+02:00 april 28th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: