Oekraïne 12-12: “Vele kleintjes maken een groot”

Muziek, zon en solidariteit: de Groenplaats trok vandaag veel bezoekers aan vanwege het evenement “Oekraïne 12-12”. Ze kwamen allemaal hun steun betuigen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en zamelden bijna 18 miljoen euro in. 

Aline (22), Mare (20) en Mila (19) : “Het is een heel leuk opzet. Het zonnetje schijnt, er is leuke muziek en na de coronapandemie is het toch leuk om nog eens buiten te komen. Ondertussen kunnen we dan ook veel berichtjes sturen naar 1212 om onze steun te betuigen. Het is mooi om te zien hoe iedereen solidariteit toont voor de slachtoffers in Oekraïne en Rusland.”

 

 

Rukia (38): Mijn kinderen vroegen of we hier naartoe konden komen, en ik ben blij dat ik geluisterd heb. Het is een win-win: mijn kinderen amuseren zich en genieten van de gezelligheid terwijl ik centjes doneer om mensen te helpen. Ze hebben het echt nodig en vele kleintjes maken een groot.

 

 

 


Anoniem
: “De solidariteit is mooi, maar er zijn nog mensen die een initiatief zoals dit kunnen gebruiken, bijvoorbeeld de slachtoffers van de overstromingen in Pepinster, of vluchtelingen uit Syrië. Momenteel vind ik deze scene nogal overdreven. Als je mensen wil helpen, kan dat discreter.”

Paul (67): “We moesten toevallig in Antwerpen zijn dus konden we niet anders dan eens langskomen. We zijn heel begaan met de situatie en willen zoveel mogelijk mensen steunen. Het is een uitermate geslaagd initiatief dat heel veel mensen mobiliseert.”

 

 

By | 2022-03-17T23:07:28+01:00 maart 17th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: