Beginnende deejays kunnen terecht in Kavka

Enkele Antwerpse jeugdhuizen gaan oefenruimtes met professioneel dj-materiaal aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met ‘Kontest’. Op die manier willen ze jong talent een duwtje in de rug gegeven.


Jeugdhuis Kavka Oudaan is één van de zes jeugdhuizen die materiaal en ruimte ter beschikking stelt voor deejays. Dit gebeurt in samenwerking met ‘Kontest’, wat zowel een wedstrijd als een begeleidingstraject voor jonge deejays in de provincie Antwerpen is. De zes deelnemende jeugdhuizen zijn verspreid over de provincie Antwerpen, waaronder ook in Lier en Mol. Ze stellen repetitieruimtes ter beschikking. Zo kunnen beginnende deejays oefenen op een professionele manier, en met de juiste apparatuur. Draaitafels kosten namelijk stukken van mensen. Dit maakt de eerste stap erg moeilijk. Daarnaast zorgt ‘Kontest’ voor een verbinding tussen jong talent en deejays met veel ervaring.


In 2018 bood Kavka als eerste een repetitieruimte voor deejays aan in Antwerpen. Kavka had een leegstaande kelder waar Samuel Allaman op inspeelde. Hij is de grondlegger van ‘Jammings’, een vrijwilligersinitiatief dat laagdrempelige oefenmomenten voor jonge dj’s organiseert. Hij zorgde ervoor dat jongeren konden oefenen in Kavka. Dit concept bleek een succes te zijn, en kan nu verder uitgebreid worden.

By | 2022-03-10T20:23:03+01:00 maart 10th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: