Nieuwe wijkkrant Bij de Hand: “Netwerk uitbouwen in historisch centrum”

Het buurtnieuws is vanaf maart niet enkel te lezen in Den Triangel maar ook in de nieuwe buurtkrant ‘Bij de Hand’. De krant verzamelt nieuws van de Adriaan Brouwerstraat (Noord- Antwerpen) tot Antwerpen-Zuid.

De eerste editie van ‘Bij de Hand’ verschijnt zowel digitaal als in print in de eerste week van maart. Vanaf dan is de krant driemaandelijks te vinden in verschillende horecazaken en winkels in en rondom het centrum van Antwerpen.

Waarom de naam ‘Bij de hand’? Rose-Marie Pype, hoofdredacteur, legt uit: “Bij de Hand kan gelinkt worden aan een betweter maar het verwijst voornamelijk naar het Brabo standbeeld en naar de gekende Antwerpse handjes. Daarnaast is onze krant digitaal verkrijgbaar, waardoor die ook letterlijk steeds bij de hand is”.

Met de steun van het district Antwerpen kan Rose-Marie Pype deze wijkkrant realiseren. Samen vinden ze dat de binnenstad nood heeft aan een extra krant die verbondenheid brengt na een eenzame COVID-19 periode. “Ik ben er mij van bewust dat er vele andere wijkkranten zijn, zoals de educatieve krant ‘Den Triangel’, die werkt met studenten of de economische krant ‘Het Kwartiertje’, die het Groen Kwartier heeft omgetoverd van een kazerne tot een boeiende plek! Wij van ‘Bij de Hand’ kijken zeer positief naar deze, en andere wijkkranten maar wij willen voornamelijk inzetten op het bouwen van een netwerk binnenin het historisch centrum. Beter gezegd, elkaar weer bij de hand grijpen”.

De nieuwe wijkkrant wordt gemaakt voor en door inwoners van het historisch centrum. Achter de krant zitten voornamelijk vrijwilligers en enkele sponsors. Ook jij kan stadsnieuws melden via de website: www.bijdehand.be

Geïnteresseerden kunnen zich op diezelfde website nu al registreren voor de eerste editie van ‘Bij de Hand’.

Door: Romy Deridder

By | 2022-02-16T21:18:20+01:00 februari 14th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: