Tournée Minérale: “De groepsdruk is het moeilijkste”

De hele maand februari geen alcohol drinken. Die uitdaging gaan de deelnemers van Tournée Minérale sinds 2017 aan. Schrijnwerker John* (24) doet dit jaar voor de eerste keer mee.

“Ik probeerde me in te zetten om meer te sporten, maar door elk weekend op café te gaan en alcohol te drinken, werd mijn progressie belemmerd. Daarom heb ik besloten om mee te doen aan Tournée Minérale”, vertelt John.

Toch valt het hem dikwijls niet makkelijk: “Je moet voor jezelf echt een goeie reden hebben om mee te doen, anders is de groepsdruk moeilijk te negeren. In het weekend moeten mijn vrienden en ik nooit werken, en dan vloeit het bier rijkelijk. De groepsdruk is dan erg hoog, dus je moet genoeg motivatie hebben om enkel koffie en water te drinken.”

De bedoeling van de campagne is om bewustzijn te creëren, ook buiten de maand februari. John heeft al een plan om zijn alcoholconsumptie op lange termijn te verminderen: “Ik ga proberen om telkens een weekend wel en dan een weekend niet te drinken.”

 

*De namen in dit artikel werden aangepast om de anonimiteit te bewaren.

By | 2022-02-11T13:54:12+01:00 februari 10th, 2022|Actua|0 Comments

About the Author: