De Antwerpse UCoin: geen cryptomunt, maar een digitaal betaalmiddel

De Stad Antwerpen lanceerde in samenwerking met Unbox Universe een digitaal betaalmiddel. Maar vergelijk de UCoin niet met de Bitcoin, want het gaat hier niet om een cryptomunt. Maar wat is dan het verschil tussen die twee?

 Eerst en vooral kan de UCoin niet verhandeld worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bitcoin. Die cryptomunt wordt op de beurst naarstig aan- en doorverkocht, al verkeert die markt de laatste tijd in een neerwaartse spiraal. Maar speculanten zullen hun heil niet vinden bij de UCoin, die enkel en alleen uitgegeven kan worden.

Waar de UCoin besteed kan worden, is meteen ook het tweede verschil. De Bitcoin is uitgegroeid tot een wereldwijd betaalmiddel waarmee je overal terechtkan, tenminste als de handelaar betalingen in de cryptomunt aanvaardt. De UCoin daarentegen moet je ‘onder de kerktoren’ uitgeven. Het doel van het digitale betaalmiddel is om de lokale economie opnieuw aan te zwengelen, vandaar kan je er ook alleen mee terecht bij lokale handelaars.

De UCoin is dus allesbehalve een cryptomunt, maar dan ook weer geen echte munt. Ze zal de euro dus niet vervangen, maar dient eerder als een aanvulling erop. De UCoin is namelijk in staat om enkele problemen van de euro op te lossen. Hoe het digitale betaalmiddel dat juist doet, ontdekt u in de volgend editie van Den Triangel.

By | 2021-05-25T10:16:00+02:00 mei 25th, 2021|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment