Versoepelde voorwaarden voor uitzetten van terras in Antwerpen

De kogel is door de kerk, op 8 mei heropenen de terrassen in ons land. Na meer dan een half jaar sluiting kan de horeca eindelijk heropstarten, al is het maar in beperkte mate. In Antwerpen krijgen alle horecazaken de kans om een terras uit te zetten.

Goed nieuws voor de horecazaken met terras, maar wat met de 1300 cafés en restaurants zonder terras? De stad Antwerpen past de voorwaarden voor het uitzetten van een terras aan. Zo kunnen alle Antwerpse horecazaken een aanvraag indienen, zelfs als ze normaal geen vast terras hebben. De aanvraag wordt goedgekeurd indien de ruimte het toelaat en het terras voldoet aan de vooropgestelde veiligheidsvoorwaarden.

“Op die manier willen we horecaondernemers die geen terras hebben de kans geven om ook hun activiteiten opnieuw op te starten, weer klanten te ontvangen en zo deze moeilijke periode te boven te komen”, stelt Koen Kennis (N-VA) schepen voor Toerisme en Middenstand in Het Laatste Nieuws. De stad levert de toelating af die geldt tot en met 15 oktober 2021.

Eens de aanvraag is goedgekeurd, worden de grenzen van het terras gemarkeerd of worden er tijdelijke borden geplaatst. Afhankelijk van de locatie bekijkt men of het terras enkel binnen bepaalde uren of dagen mag openen, om de veiligheid in de stad te garanderen. De aanvragen die in 2020 al werden goedgekeurd, worden automatisch verlengd tot en met de einddatum van de nieuwe terrassen, 15 oktober 2021 dus.

Lees vanaf 12 mei alles over de heropening van de terrassen in de volgende editie van Den Triangel.

By | 2021-04-29T08:23:44+02:00 april 27th, 2021|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment