Eerste Dag van de Antwerpse Student, studenten niet op de hoogte

Antwerpse hogescholen en universiteiten organiseren vandaag voor het eerst de ‘Dag van de Antwerpse student’. Met dit initiatief willen AP Hogeschool, Universiteit Antwerpen, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven en Thomas More Hogeschool, de studenten een hart onder de riem steken. Maar studenten zijn niet op de hoogte.

“Als ze echt aan ons denken waarom werden wij als studenten dan niet ingelicht?” aldus Evelien Stas (19). Evelien studeert farmaceutische wetenschappen aan Universiteit Antwerpen. Ze zit met een dubbel gevoel. “Ik heb het dit jaar moeilijk gehad.” Ze vindt het fijn dat er zo’n concept bestaat. “Maar voor veel studenten biedt dit geen meerwaarde.” Voor Evelien valt die dag ook in het midden van de lesvrije week.

Ook Mara (18) was niet op de hoogte, maar ze vindt het wel een leuk initiatief. “De examens zijn net geweest en voor veel studenten heeft het tegengeslagen. Dan kan zo’n dag wel een opkikkertje zijn.” Mara studeert journalistiek op AP Hogeschool.

KU Leuven doet het niet beter. Thomas Maes (21) studeert handelswetenschappen, hij had al eerder van zo’n dag gehoord maar wist niet dat dit vandaag plaatsvond. “Studenten hebben nood aan extra steun. Bij de coronamaatregelen worden wij vaak vergeten.”

“Neen, ik had er nog nooit van gehoord, maar ik denk wel dat het een goed initiatief kan zijn”, vertelt Bert De Craemer (22), student Cross Media Management aan de KDG hogeschool.

“Vooral eerstejaars of nieuwe studenten zullen er volgens mij extra veel deugd van hebben omdat zij nog nieuw zijn op een school waar ze wellicht niet veel mensen kennen omdat ze veel online les hebben.” En als er nu één activiteit is, die KDG organiseert, die Bert zelf zou willen meedoen, dan is het wel wandelen met honden. “Omdat ik ontzettend veel van honden hou.”

Corneel Geuens (20), student toegepaste taalkunde aan de Universiteit Antwerpen had net als Bert helemaal geen weet van deze actie. “Ik zou daar niet meteen aan meedoen, omdat ik er persoonlijk niet zo’n behoefte aan heb. Het lijkt me echter een goed idee om activiteiten te organiseren voor de studenten, want voor sommige mensen kan dit zeker een meerwaarde of de nodige ondersteuning bieden wanneer ze in de put zitten.”

Julian Siemons (20) studeert officemanagement, ook aan de KDG hogeschool, maar hij had al wel een en ander horen waaien. “Ja, ik denk dat ik er vorig jaar op school al iets van gehoord had. Een activiteit die mij een hart onder de riem zou kunnen steken is ‘Wanderlust’, waarbij je via verschillende wandelroutes in twaalf Vlaamse regio’s op stap kunt gaan met drie à vier medestudenten van KDG. Dit avontuurlijke gebeuren spreekt me het meeste aan omdat het in de natuur is. Hier voel ik me als veldrijder als een vis in het water. Anderzijds vind ik het wel jammer dat het niet echt bij de studenten komt, want ik denk dat de meeste studenten niet weten dat dat vandaag was. De communicatie kan een stuk beter.”

DOOR Wouter van Biezen en Topsana Du Bois

By | 2021-02-05T14:58:01+01:00 februari 4th, 2021|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment