Antwerpen verbiedt nieuwjaarszingen

Provinciegouverneur van Antwerpen, Cathy Berx (CD&V), beslist om deur tot deur zingen voor Driekoningen en Nieuwjaar te verbieden. Zo wil ze samenscholing wegens het coronavirus tegengaan. Ook het uitdelen van zakjes snoep wordt verboden.

In verschillende gemeenten is het een traditie om op 31 december en met Driekoningen van deur tot deur te gaan. Dat engelengezang wordt dan beloond met een centje of wat snoep. Dat houdt te veel risico’s in vindt Berx.

Enkele gemeenten hadden al op eigen houtje beslist om het nieuwjaarsgezang te verbieden. In andere gemeenten, zoals Wuustwezel, worden alternatieven bedacht. Zoals een digitale nieuwjaarsshow.

Kinderen in Vlaams-Brabant mogen dan wel weer nieuwjaarszingen. Gouverneur Jan Spooren (N-VA) pleit voor een creatieve oplossing. Zo kunnen kinderen nog steeds gaan zingen, maar dan zonder bij de huizen aan te bellen. Op die manier worden de bestaande maatregelen gerespecteerd.

By | 2020-12-19T11:50:57+01:00 december 19th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment