Studenten Journalistiek deze week in Flair

Wie deze week de Flair koopt, zal het opvallen dat die er anders dan anders uitziet. De kleurrijke cover is een verzameling van enkele coverfoto’s van het afgelopen jaar, geïllustreerd door Lucia Biancalana. De inhoud is het 2020 door de ogen van twintigers en werd verzorgd door acht studenten Journalistiek aan AP Hogeschool.

Acht studenten Journalistiek werkten mee aan de Flair die deze week in de rekken ligt. ‘Gen Z aan zet’, is het thema van deze editie. De meisjes kozen de onderwerpen die ze in de kijker wilden zetten, waaronder bodypositivity, Black Lives Matter en daten ten tijde van corona. Ze trokken op stap om te gaan interviewen en foto’s te maken én poseerden zelfs als echte modellen in kleurrijke najaarsmode voor het fashionstuk.

In haar edito schrijft hoofdredactrice Eva Van Driessche dat de veerkracht en positiviteit van de studenten opvallend waren. “Ze keken niet negatief naar de toekomst, maar eerder hoopvol, met steeds een silver lining.” De studenten blikken zelf tevreden terug op het spannende, maar leerrijke project en zijn trots op het resultaat.

Benieuwd? Haast je naar de (kranten)winkel voor de Gen Z-special. Meer over het proces, lees je in de nieuwe Triangel die volgende week in je bus zit.

By | 2020-12-11T12:10:17+01:00 december 11th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment