Het stadspark in een nieuw jasje

De komende jaren wil de stad Antwerpen het Stadspark weer herstellen in zijn oude glorie. Door middel van een internationaal ontwerpwedstrijd is nu het ontwerpteam aangesteld die deze taak voor zijn rekening zal nemen.

Het team OMGEVING + Hydroscan + Yellow Window werd gekozen uit elf inzendingen omdat het volgens de jury een ontwerp was met een sterke visie. Het team wil stapsgewijs een modern park creëren voor diverse gebruikers, met oog op het originele ontwerp. Het stadspark moet het klimaathart van de stad worden.

Het ontwerpteam zal, in samenspraak met het stads- en districtsbestuur, zijn ontwerpen in een concreet herwaarderingsplan verwerken. Het is ook de bedoeling dat de buurtbewoners en gebruikers van het park inspraak krijgen. Daarom wordt er op 15 december een online dialoogmoment voorzien waar het ontwerpteam voorgesteld zal worden aan de buurtbewoners. Geïnteresseerden zullen ook de mogelijkheid krijgen vragen te stellen. Indien u g raag wenst deel te nemen aan dit infomoment, kan u zich inschrijven via deze link.

Lees meer over de herwaardering van het Stadspark in het volgende nummer van den Triangel.

By | 2020-12-08T10:39:13+01:00 december 8th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment