Horeca blijft op honger zitten

Vanaf 1 december kunnen we voor onze kerstinkopen weer terecht bij de winkels. Maar al wie in de horeca werkt moest vrijdag, bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen, op zijn honger blijven zitten. Koen Frans (44) werkt al 25 jaar in de horeca. ‘Al van in het begin, voelen we ons in de steek gelaten’, zegt de chef-kok van Horta Antwerpen.

Wie vrijdag de persconferentie volgde, zal opgemerkt hebben dat de horeca niet aan de orde kwam. Zij moeten wachten op de evaluatie van 15 januari waardoor ze ten vroegste in februari kunnen openen. ‘Ik denk dat veel horeca-uitbaters zich neerleggen bij het feit dat de horeca dicht blijft. Want een derde lockdown is zowel financieel als psychologisch niet te overleven’, zegt Koen Frans. Hij hoopt dat de horeca in februari kan heropenen en open kan blijven. Anders vreest hij dat de horecasector zal veranderen in één groot kerkhof.

De chef-kok van Horta Antwerpen zegt dat hij zich in de steek gelaten voelt. ‘Al van in het begin krijgt de horeca terecht en onterecht de schuld van alles. Ze zien ons als de stoutste van de klas alhoewel we alle regels zo goed mogelijk opvolgen. Zo investeerden we in glazen panelen, aparte peper – en zoutverpakkingen en meten we bij het binnenkomen zelfs de temperatuur van de klanten.’

Nu de horeca tot minstens 15 januari dicht blijft, missen veel restaurants de feestdagen. Horta heeft daar echter een oplossing voor gevonden. Met de kerstdagen zal het restaurant een take-away organiseren. ‘Tot nu toe hebben we geen take-away georganiseerd omdat we daar niet echt het publiek voor hebben. Horta ligt in het midden van de theaterbuurt waardoor we dus enorm afhangen van mensen die naar voorstellingen gaan kijken. Ook toeristen en koopjesmensen komen hier regelmatig iets eten.’ Door het organiseren van een take-away kunnen mensen thuis toch nog genieten van hun favoriete gerecht.

Meer informatie over Horta take-away vind je binnenkort op hun facebook-pagina.

By | 2020-11-29T17:58:04+01:00 november 29th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment