Ludieke truien geven borstkanker geen tweede kans

“Borstkanker een tweede kans geven? KDACHTETNI.” Onder deze slogan gaan het VUB Yamina Krossa Fonds en KLEIR samen de strijd aan tegen het herval van borstkanker. Dit doen ze door limited edition t-shirts en sweaters te verkopen, waarvan de opbrengsten geheel naar het kankeronderzoek van Prof. dr. Damya Laoui (VUB-VIB) gaan.

Nick Daelemans en Mathias Vertessen, de gezichten achter de Antwerpse kledinglijn KLEIR, twijfelden geen moment wanneer Yamina Krossa hen vroeg voor een samenwerking, om zo aandacht te vestigen op borstkankeronderzoek . “Ik had eerder al een bestelling geplaats bij KLEIR. Ik had toen zo’n fijn contact gehad met de mannen van KLEIR, toevallig zocht ik nog een partnership voor de borstkankermaand oktober. Voordat we het wisten hadden we een idee en een ontwerp.” Klink het bij een enthousiaste Yamina.

Borstkanker is een zwaar onderwerp. Om deze reden gaat Yamina altijd op zoek naar een ludieke manier om het onderwerp wat luchtiger te maken. “Toen ik voor het eerst ‘KDACHTETNIop een trui zag staan, zag ik meteen de TET erin. Door de nadruk hierop te leggen zijn we op onze slogan gekomen en de bedrukking van onze truien.” De truien kan je nog pre-orderen tot en met 31 oktober. 19 november worden ze opgestuurd. Steunen kan ook via een gift aan het VUB Yamina Krossa Fonds: rekeningnummer BE51 0013 6779 35. Met referentie: GIFT F03 KLEIR.

Lees meer over de actie in Den Triangel van november.

By | 2020-10-26T22:04:38+01:00 oktober 27th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment