Blog: Rondrijden met snelle racebolides op virtuele pareltjes

Ontspannen kan je op talloze verschillende manieren, gaande van een boek lezen tot een wandeling maken of muziek luisteren. Maar ontspannen kan ook op mijn manier, namelijk Raceroom Racing Experience spelen.

Raceroom Racing Experience is een free-to-play racingsimulator. Dit wil zeggen dat de ervaring van het spel even realistisch is als het echte racen. In dit blogbericht leg ik uit waarom Raceroom voor mij ontspannend is. 

Ontspannen rondjes rijden 

In Raceroom heb je verschillende manieren hoe je het spel kan beleven. Deze gaan van singleplayer, waar je een eigen race kan maken, kampioenschap kan ontwerpen of simpelweg rondjes rijden zonder competitie in practicemode. Ikzelf speel heel vaak practicemode. Dat komt omdat ik soms gewoonweg geen zin heb om competitief te rijden.

In practicemode heb je het circuit helemaal voor jezelf. Er zijn geen andere piloten aanwezig, regels zijn losser en je kan rijden hoe je wil. Rondjes rijden op een leeg circuit heeft voor mij een therapeutische werking. Ik kan zien hoe snel ik ben als ik alles uit de wagen haal, ik kan rustig rijden en de wondermooie circuits beschouwen die tot in de details virtueel zijn overgenomen. 

Raceroom heeft een groot aanbod in circuits. Dit wil zeggen dat ik me ga beperken tot mijn twee favoriete circuits aller tijde. 

Porsche GT 3 Carrera. ©Jonathan Cieters

Het eerste circuit is het Circuit van Spa-Francorchamps. Als Belgische racefan zou het bijna schandalig zijn dat je dit circuit niet kent. Omdat we dankzij de corona niet op reis kunnen gaan, kan je alvast een virtuele trip naar de Ardennen maken door op dit circuit te rijden. Telkens wanneer ik me op het circuit begeef hoop ik dat ik zonder problemen de iconische Raidillon overleef, of de wagen stabiel houd wanneer ik de 90 graden bocht La Source trotseer. Misschien verlies ik de controle wanneer ik aan volle snelheid de dubbele linkse Pouhon passeer. Spa-Francorchamps is een circuit dat je uitdaagt als racepiloot (ook virtueel). Ik heb een filmpje gemaakt waar ik een ronde rijd op het circuit met een Porsche GT 3 serie. Hier leg ik ook uit hoe je het circuit op een snelle en veilige manier kan afronden. 

https://www.youtube.com/watch?v=rFe2NHvv0tQ&t=114s

Het circuit van de Nürnburgring Nordschleife wordt ook wel “De Groene Hel” genoemd. Die naam heeft hij te danken aan zijn lengte, smalle weg en talloze levens die het heeft opgeëist. Als je de wagen op de Nordschleife heel kan houden kan je jezelf een waardige racepiloot noemen. Dat verklaart waarom het mijn favoriet circuit is. Je moet de aandacht erbij houden want een kleine misrekening kan je wagen tegen de vangrails werpen. Het is rustgevend om rond te rijden in de Duitse bossen over een 25-kilometer lange baan. Ook hier heb ik een filmpje voor jullie waar ik tips geef hoe je het circuit heelhuids kan overleven. 

https://www.youtube.com/watch?v=TNSl1pSZDu8&t=1s

De spanning van de multiplayer-races 

Raceroom beschikt ook over een multiplayer. Hier neem je het op tegen mensen van overal ter wereld. Wanneer ik een frustrerende dag heb, kan al mijn frustraties uiten in een online-race. Ik kan zo agressief rijden als ik wil om de overwinning te pakken te krijgen.  

Deze online-races zijn ook niet mild. Elke speler in de sessie wil de race winnen of van de eerste plaats vertrekken. Frustraties kunnen opkomen tijdens een race waardoor de competitie je gewoon wegduwt. Een start van een race is meestal één grote chaos. Ik kan een race helemaal beschrijven, maar het is natuurlijk leuker om dit te zien. Daarom heb ik nog een video klaar staan waar ik een hele online-sessie heb gefilmd en geracet. 

https://www.youtube.com/watch?v=KDamyv-Wux0&t=900s

By | 2020-06-12T10:28:16+02:00 juni 12th, 2020|Blogs|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment