Heropening horeca: “Dansen zal nog niet voor direct zijn”

Gisteren kwam er goed nieuws voor de horeca. Vanaf maandag 8 juni mogen cafés en restaurants weer open. Dat klinkt als muziek in de oren, maar hoe gaan cafés Barbossa en Korsakov op het Mechelseplein alles voor elkaar krijgen?

De horeca mag terug openen, maar daar zijn heel wat voorwaarden aan gekoppeld. De regel van anderhalve meter zal blijven gelden en tooghangen is verboden. Voor kleinere zaken is plexiglas tussen de tafels ook toegelaten. Op café en restaurant zal je moeten reserveren.

Ridvan Cap, eigenaar van café Barbossa kijkt er naar de heropening: “Wij zijn volop aan het plannen zodat we maandag kunnen opengaan. We wachten nog op iets duidelijkere instructies van horeca Vlaanderen. Op televisie werd bijvoorbeeld gezegd dat er groepen van tien mensen mogen komen, maar tegelijkertijd ook anderhalve meter. Wij gaan op het terras met plexiglas werken tussen de tafels en binnen voorzien we telkens anderhalve meter tussen de tafels. Aan de inkomhal gaan we automatische ontsmetters plaatsen.”

De cafés aan het Mechelseplein hebben een beperkte terrasruimte. Ridvan hoopt dat het terras vergroot kan worden: “Het terras uitbreiden hangt van de stad af. Wij willen graag de ruimte voor de kerk gebruiken, maar hier moeten we nog toestemming voor krijgen.” Café Barbossa staat ook bekend voor zijn kleine dansvloer waar menig BV zijn dansbenen komt losgooien maar dat zal nog niet voor snel zijn: “Het dansen zal jammer genoeg voorlopig niet meer gaan. We willen de mensen vooral op het terras ontvangen,” aldus Ridvan.

Korsakov

Ook café Korsakov, dat recht tegenover Barbossa ligt, zal terug openen. Katrien, medewerker bij Korsakov hoopt ook op meer ruimte buiten: “Wij hopen dat we extra openbare ruimte mogen innemen om de capaciteit die we binnen verliezen enigszins te compenseren. We zijn nu volop bezig om ons meubilair binnen aan te passen. Het is een kwestie van de ruimte indelen en met een meter rondlopen om te zien of die anderhalve meter overal gegarandeerd wordt.”

Het Mechelseplein staat bekend om tijdens het weekend helemaal vol te staan. “Wij mogen enkel mensen aan een tafel bedienen,” aldus Katrien. “Iedereen die geen zitplaats heeft, behoort dus niet tot de klanten van Korsakov en mogen ook niet blijven rondhangen voor het café zoals vroeger wel gebeurde. Er wordt een verantwoordelijkheid van iedereen gevraagd. In theorie is alles heel erg duidelijk, maar de praktijk zal moeten uitwijzen of het werkt. Het weer zal ook heel bepalend zijn. Als het geen mooi weer is, zal de drukte wel meevallen.”

By | 2020-06-04T15:35:43+02:00 juni 4th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment