Rubriek: vluggertjes

Studenten leggen examens op eigenaardige plekken af

Op de Universiteit van Antwerpen zijn de examens weer begonnen. Om de social distancing te bewaren kwam de UA op het idee om de examens te verspreiden over de hele stad. Zo worden er examens afgelegd in onder andere de Waagnatie en Antwerp Expo. op de locaties wordt er ook alles aan gedaan om de veiligheid van de studenten te waarborgen. Zo worden ze verplicht om een mondmasker te dragen, worden de tafeltjes meteen gedesinfecteerd en houdt het personeel toezicht. Er wordt echter aangemaand dat de studenten na het beëindigen van hun examen meteen naar huis gaan en geen babbeltje slaan met hun medestudent.
Den Triangel wenst alle studenten heel veel succes met de examens!

UZA gebruikt robot om koorts te meten en mondmaskers te controleren

Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) gebruikt vanaf deze week een robot. De robot werd gedoopt als Cruzr Health en hij werd binnengehaald om het zorgpersoneel in het ziekenhuis te controleren op koorts en om de mondmaskers te controleren. De komst van deze robot zorgt ervoor dat het zorgpersoneel hun volle aandacht kan spenderen aan de Covid-patiënten. 

Werken aan de Kathedraal zijn weer hervat

De renovaties aan de Kathedraal van Antwerpen en zijn torenspits zijn weer begonnen. De buitengevel van de toren zal worden gereinigd en loszittende stenen zullen worden vervangen. De werf heeft wekenlang stil gelegen naar aanleiding van de maatregelen. Het einde van de renovatie is gepland voor mei 2021, dan viert het Antwerpse symbool zijn vijfhonderdste verjaardag. 

Pinkstermis in de Sint-Andriesparochie

Afgelopen maandag was het Pinksteren, of Sinksen in de volksmond. In de Sint-Andriesparochie heeft pastoor Mannaerts zijn preek gegeven. Mannaerts preekte voor een lege Kerk maar de gelovigen konden de mis via livestream volgen. De mis werd tevens in ‘t Antwaarps gegeven. Wie de viering heeft gemist kan deze nog altijd herbekijken via de Facebook-pagina van de Sint-Andriesparochie. 

Mensen in dierenpakken blokkeerden ingang van Antwerpse Zoo

Afgelopen maandag ontstond er een kleine opschudding aan de ingang en uitgang van de Antwerpse Zoo. Verschillende mensen, verkleed in dierenpakken, zaten met hun armen aan betonnen boxen vast en blokkeerden de toegang tot de zoo. Achteraf bleek dit het werk te zijn van dierenrechtenorganisatie Animal Resistance. Zij kozen speciaal voor 1 juni omdat alle dierentuinen in het land weer toegankelijk zijn voor het grote publiek. Woordvoerder van Animal Resistance wil hiermee aandacht aanwakkeren dat de dieren voortdurend in lockdown leven.

By | 2020-06-03T15:52:56+02:00 juni 3rd, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment