Hete schijven voor woensdagse lijven

Vier weken lang schreven en kneedden de redacteurs van Den Triangel aan vijf uiteenlopende (corona)dossiers. In de voorlaatste week van de online editie zetten we de dossiers naast elkaar. De rode draad die deze mini-onderzoekjes aan elkaar rijgt, is muziek in de stijl van de ondertussen in Lage Landen beroemde rubriek hete schijven voor zondagse lijven van hoofdredacteur Pieter Desaever.

  1. Wakker de creativiteit aan

De afgelopen weken kon je iedere maandag bij Den Triangel terecht om te lezen over de creativiteit die over de ganse buurt ontsproot tijdens de lockdown. In het dossier Creatief in tijden van corona zetten Marie De Saedeleer en Tess Jacobs zelfstandigen in de spotlights die zichzelf heruitvinden. Drummers, barista’s en kleding goeroes pronken met vindingrijkheid.  Ben je na het lezen van al deze vernuftige zelfstandigen jaloers op hun fantasierijke manier van leven? Laat Mogwai jouw creativiteit dan aanwakkeren met dit sfeervol nummer en misschien schitter jij tijdens de volgende crisis met jouw uitvinding in Den Triangel.

  1. Mo Money Mo Problems

Onze economen van dienst, Laurence Verhees en Jonathan Cieters, gaven de Triangelaars iedere dinsdag een update over de financiële impact die de crisis met zich meebrengt. Een dossier dat zich durft bemoeien met onze portemonnee? Wees maar zeker. Maar bezin eer u leest en luister voor aanvang van het economisch dossier naar Mo Money Mo Problems van The Notorious B.I.G. Meer geld, meer problemen, dus kop op indien u geld hebt verloren tijdens de crisis want u verloor daarbij heel wat kopzorgen. 

  1. Huidhonger

Kussen, knuffels en zelfs handen schudden hebben de laatste maanden een heel andere dynamiek gekregen. Joke Vereecken en Annelies Hart hielden in het dossier Huidhonger de nood aan fysiek contact tegen de lamp. “Van te weinig eten krijg je honger, en van te weinig fysiek contact krijg je huidhonger”, aldus Annelies. Ontelbare nummers sluiten nauw aan bij dit thema, maar uiteindelijk was er maar één hete schijf die dit dossier onfeilbaar kan inleiden: Sensual Seduction (of in de explicit versie Sexual Eruption). Snoop Dogg beschrijft er de vele seksuele explosies die na maandenlange scheidingen zijn ontploft in menig IKEA bed: “All we ever do is play in the sheets sheets sheets.

  1. Een varkenspoot en een frisse pint

Donderdag was vier weken lang bierdag bij Den Triangel. Noem het chauvinisme, noem het Belgische trots of noem het gewoon goede smaak. Ann Laenen en Cleo Stordiau schuimden de afgelopen maand lokale bierbrouwers af om te weten hoe deze kleine zelfstandigen het stellen tijdens de crisis. Snuif in Antwerpse bierbrouwers tijdens corona de trots op van kenners, liefhebbers en ambachtsmannen. Eerst nog in de stemming komen? Neem er dan maar een frisse pint bij en zet Gimme A Pigfoot (And A Bottle Of Beer) van Nina Simone op het hoogst mogelijke volume. 

  1. Klassieker

Yanko Beeckman, Frédéric Clijmans en Pieter Desaever rondden iedere week af met een stuk over de heropstart van de scholen tijdens de crisis. Wie mag er nu eigenlijk terug naar school? Hoe staan de leerlingen en ouders tegenover deze verwarrende periode? En hebben de leerkrachten na de voortdurend veranderende maatregelen nog moed om de studenten te motiveren? Kom het allemaal te weten in Weer naar school. Een stevig dossier dat de Triangelaars een stuk wijzer het weekend laat inzetten. Omdat onderwijs een klassiek thema is, schreeuwt dit dossier naar een klassieker van formaat. Wie anders dan Van Halen kan de hete schijven van deze week afsluiten met een ode aan de (sexy) leerkrachten die in weer en wind klaar staan om de jonge hersentjes (en hormonen) te stimuleren. Hot For Teacher!

By | 2020-06-03T16:19:58+02:00 juni 3rd, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment