De golfclub als meetinstrument voor social distancing

Vincent Hellemans en zijn gidsen staan te popelen om opnieuw mensen te kunnen rondleiden. De zaakvoerder van City Golf Tours trof al een rist maatregelen om dat op een veilige manier te doen. “Twee uitgestoken golfclubs, dat is zelfs meer dan anderhalve meter.” 

Al meer dan tien jaar gidst Vincent Hellemans mensen in Antwerpen en tal van andere Belgische steden. Onderweg mogen de mensen zes of negen keer stoppen om een balletje te slaan naar een doel in de vorm van een standbeeld, een bankje of een boom. Met het Conscienceplein en het stadspark liggen enkele van die holes midden in de Triangelbuurt.

Zaakvoerder Vincent Hellemans. Foto: Alban Lebak

Vincent zag zijn absolute topperiode door de coronacrisis in het water vallen, maar er lijkt licht te zijn aan het einde van de tunnel. “De communicatie is niet helemaal duidelijk, maar we hopen in de loop van juni opnieuw te kunnen starten met onze tours”, zegt hij.

De zaakvoerder hoopt dat de Belg deze zomer meer dan ooit voor toerisme in eigen land kiest. “Daar moeten we met de hele sector op hopen. Ook voor de mensen zelf is het trouwens erg belangrijk om weer  buiten te komen. Wij moeten ervoor zorgen dat dat op een veilige manier kan.”

Handschoenen en ontsmettingsgel

Bij City Golf Tours laten ze dan ook niets aan het toeval over. Zo krijgen de deelnemers handschoenen en ontsmettingsgel en wordt alle materiaal voor en na elke wandeling grondig gereinigd. “En uiteraard zullen onze gidsen altijd een mondmasker dragen. Ze zullen dus iets luider moeten praten”, klinkt het lachend.

“Een golfclub is trouwens het ideale meetinstrument”, merkt Vincent op. “De clubs zijn ongeveer een meter lang, dus als ze die uitsteken, houden de mensen al zeker twee meter afstand.” 

 

By | 2020-05-26T11:06:35+02:00 mei 26th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment