We’ve got to keep on moving! (en liefst met deze nummers)

Nu we onze bubbel een klein beetje mogen uitbreiden en onze dagen steeds minder bestaan uit slechts wandelen, zien we stilaan licht aan het einde van de tunnel. De redactieleden van Den Triangel verzamelden daarom de ideale soundtracks voor dat stiekeme gevoel van bevrijding. 

 1. Laten We Dansen – Diggie Dex ft. Paul de Munnik (Joke Vereecken)

“Een lied over vrijheid, plezier en beweging. Eentje om op te shaken in de living of om al dansend je huis mee te verlaten (wel mét mondkapje liefst).”

 • Firefly – Mura Masa ft. Nao (Tess Jacobs)

“Dit nummer doet me maar aan één ding denken: de zomer. Met als resultaat dat ik spontaan moet dansen!”

 • Des Fleurs – Salut c’est cool (Annelies Hart)

“Een beetje absurditeit kan altijd wel een glimlach op je gezicht toveren, en ik heb er fijne herinneringen aan.”

 • Vilmarxant – de Fixkes (Yanko Beeckman)

Doet mij denken aan Spanje, de zomer en paella.”

 • Summer jam 2003 – the underdog project (Laurence Verhees)

“Dit is een echte klassieker voor good vibes en summer feels! Het doet me dromen over surfvakanties, zwoele zomeravonden en roadtrippen”

 • Melomania – Sohnarr (Pieter Desaever)

“Dit is de (nieuwe) single van ex-BALTHAZAR lid Patrcia Vanneste die na haar trektocht door de Scandinavische natuur thuiskwam met het prachtige album Coral Dusk. Als ik ernaar luister voel ik het Noorse gras onder mijn tenen kriebelen en krijg ik zin om een stevige wandeling te maken door de bossen en langs de hei.”

 • The Contortionist – Language (Fréderic Clijmans)

Het is niet meteen het meest vrolijke ‘upbeat’ nummer, maar wel eentje met een positieve boodschap en een verlossende sfeer. ‘Language’ gaat over de samenhorigheid van de mens, en hoe we samen betekenis geven aan de wereld. Voor mij is niets zo “feel good” of verlossend als weten dat we met z’n allen in hetzelfde gekke bootje zitten.”

 • Evacuate the dancefloor – Cascade (Ann Laenen)

“Het is pure nostalgie! En het doet mij denken aan vroeger en hoe zorgeloos het leven (toen) was. Nu wordt het liedje nog vaak gedraaid op fuiven. Door de beat is het heel moeilijk om er niet op te dansen. “

 • Copine – Aya Nakamura (Cleo Stordiau)

“Er zitten goeie herinneringen aan dit liedje verbonden. Het maakt me altijd blij en geeft me zin om te dansen.”

 • Comfortably Numb – Pink Floyd (Jonathan Cieters)

“Dat doet mij denken aan tijden waar ik met mijn vrienden in Fort 4 van Mortsel ging zitten met wat pintjes in de zon. Een heel relaxend nummer, prachtige solo’s die erin komen. Die doen mij denken aan dat wij daar gewoon wat lachen en plezier hebben.”

 • You Want The Sun – Niki & The Dove

“Dit is het nummer dat mijn vriendinnen en ik vorige zomer non-stop luisterden op alle festivals. Wij zijn fervente kampeerders, dus onze zomer staat normaal gezien altijd vol met elk mogelijk festival. Deze zomer zal er wellicht anders uitzien, maar ik probeer er niet te veel om te jammeren. Dit nummer, de zon en een drankje in mijn hand geeft me alsnog een festival-gevoel. Daar zal ik het voorlopig mee moeten doen.”

 

 

 

By | 2020-05-25T12:02:43+02:00 mei 25th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment