Reizen na corona: “We zullen noodgedwongen ons eigen land moeten herontdekken”

De coronacrisis treft niet alleen onze gezondheid, maar ook onze economie en manier van leven. Terwijl sommige sectoren hun omzet fors zien stijgen, houden anderen hun hart vast voor de toekomst. Een sector die er wellicht heel anders uit zal zien, nu we ons leven voor een groot deel van thuis uit leiden, is de reissector. Hoe kijken zij naar een toekomst met – voorlopig nog – gesloten grenzen?

‘Blijf in uw kot’ klonk het de laatste weken massaal in de hoop samen het virus te overmeesteren. Een cruciale en efficiënte aanpak, maar wel heel pijnlijk voor de reissector. De zomer van 2020 had er voor veel Belgen wellicht weer eentje geweest met citytrips, backpack- of strandvakanties. Toch ziet het er naar uit dat we die manier van reizen een jaartje zullen moeten overslaan. Of zorgt Covid-19 ervoor dat we voorgoed een andere manier van reizen zullen hanteren? Dorine Naeye, van DN Travel and Events in hartje Antwerpen, denkt dat we noodgedwongen onze houding zullen moeten herbekijken.

“Als ik naar de toekomst kijk ben ik niet bang, maar ik denk wel dat alles wat we voordien als ‘normaal’ hebben beschouwd niet meteen zal terugkeren. Alleen al wat onze gezondheid betreft; mondmaskers zullen heel alledaags worden in het straatbeeld. Hetzelfde geldt voor onze manier van reizen. De focus zal veel meer op hygiëne liggen en we zullen onszelf minder als ‘verbruiker’ moeten opstellen. Iets wat we nu enorm doen tijdens massa-reizen. We zullen ons ook ondergeschikt moeten stellen aan de natuur. Al denk ik dat dat automatisch zal gebeuren nu mensen hebben ingezien hoe belangrijk de natuur is. Voor veel mensen die in hun kot moeten blijven is een grote tuin geen vanzelfsprekendheid, en dan ga je automatisch het park om de hoek meer appreciëren.”

Een ander groot probleem voor zij die in de toekomst naar het buitenland  gaan, is transport. Voor veel vliegtuigmaatschappijen is de crisis een grote streep door de rekening. Zo ook voor onze Belgische Brussels Airlines die dinsdag 12 mei bekend maakte dat ze maar liefst 1000 jobs zullen schrappen. “Vluchten worden in de toekomst wellicht minder toegankelijk dan voordien. Dat maakt dat we ons eigen land zullen moeten herontdekken. Wij hebben bij DN Travel and Events al verschillende formules opgesteld waarbij mensen inspiratie kunnen opdoen om hun eigen land op een originele manier te verkennen en zelfs te herontdekken. Normaal gezien voelen mensen de noodzaak niet om een reisbureau te contacteren voor een weekendje Gent, al denk ik toch dat dat in de toekomst zal veranderen. We zullen creatief moeten zijn in de zoektocht naar alternatieve bestemmingen en verblijfsmogelijkheden als we spanning willen opzoeken.” 

 

By | 2020-05-13T10:01:54+02:00 mei 13th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment