Schepen Wouters over herstart Vogelenmarkt: “Puzzel van 1.000 stukken”

Het Theaterplein zonder Vogelenmarkt is als een café zonder bier. Menig Triangelbewoner vraagt zich dan ook af wanneer hij eindelijk opnieuw naar de markt kan.

“Wij verwachten vanaf 18 mei opnieuw markten te kunnen organiseren”, zegt schepen van Markten en Foren Peter Wouters (N-VA). “Daarvoor moeten we eerst de veiligheidsraad van woensdag en het ministerieel besluit afwachten. Daarin zal ook staan onder welke voorwaarden de markten georganiseerd kunnen worden.”

De Algemene Markthandelaars Vereniging kijkt reikhalzend uit naar 18 mei, maar benadrukt dat de Vogelenmarkt met zijn vele kramen en toegangswegen “een probleemmarkt” is. Dat beseft ook schepen Wouters. “We hebben het geluk dat de Vogelenmarkt op het einde van de eerste week valt, zo kunnen we lessen trekken uit eerdere markten. Maar het wordt zonder twijfel een serieuze puzzel. Eentje van duizend stukken.”

Diepvrieskroketten

Wat nu al zo goed als vaststaat, is dat de horecakramen nog iets langer zullen moeten wachten voor ze opnieuw op de markt kunnen staan. Zij lijken te moeten wachten tot de heropening van de horeca.

Alain Veeckmans is met zijn Vuurtorenkroketten normaal een graag geziene gast op het Theaterplein. Aan statafels kunnen de marktbezoekers genieten van verse garnaalkroketten vergezeld van een glaasje cava. “Op het statafel- en cavagebeuren zal het nog even wachten zijn”, zegt Veeckmans. “Maar dat is niet meer dan logisch. Het zou oneerlijke concurrentie zijn ten opzichte van de lokale horeca. Als de markt opnieuw mag staan, zullen wij in eerste instantie diepvrieskroketten verkopen.”

Normaal zijn de lentemaanden het absolute topseizoen voor de marktkramers. “Zeker met het mooie weer had dit een geweldige periode kunnen zijn”, klinkt het bij Veeckmans, die evenwel optimistisch blijft. “Veel reizen zal er deze zomer wellicht niet inzitten. Hopelijk zorgt dat voor een heropleving van de lokale economie.”

Op het statafel- en cavagebeuren is het nog even wachten.

 

By | 2020-05-12T15:59:30+02:00 mei 11th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment