“Het deksel op de neus na een periode van hard werken”

‘Een lak aan respect’, zo noemen apothekers de beslissing van de overheid om mondmaskers in de gewone handel weer toe te laten. Zij stonden aan het begin van de crisis massaal klaar voor de ongeruste, hamsterende burger maar nu de grote schaarste voorbij is vinden ze dat de overheid hen in de steek laat. Wat denken de apothekers in de Triangelbuurt van dit verwijt aan Jambon’s adres?

Nu de corona maatregelen als gevolg van betere cijfers licht worden versoepeld, is het de verantwoordelijkheid van de overheid om dat in goede banen te leiden. Al verliep dat tijdens de eerste week van de versoepeling niet zonder slag of stoot. De medische sector is duidelijk niet tevreden met het bestuur van bovenaf. Zo klaagden de huisartsen dat de communicatie naar de scholen toe mank loopt. Ook is er onduidelijkheid over hun vergoedingen. Daarnaast hebben ook de apothekers duidelijk gemaakt dat ze de beslissing van de overheid om mondmaskers niet meer uitsluitend in apotheken te verkopen, respectloos vinden.

Het was apotheker Dirk Broeckx die zondag 3 mei een open brief schreef aan minister van volksgezondheid Maggie De Block. Caroline De Bruecker, van de Bankapotheek in de Triangelbuurt, sluit zich aan bij die aanklacht. “Ik ga akkoord met de openlijke teleurstelling van apotheker Broeckx. Hij is het soort idealistische apotheker dat erg begaan is met zijn beroep, dus ik begrijp de ontgoocheling. Die heb ik trouwens ook.”


De politieke beslissing werd door veel apothekers geïnterpreteerd als ‘respectloos’. “Los van de supermarkten en grootwarenhuizen, is het vooral de manier waarop het gebeurt die ik zonde vind. Wij apothekers hebben al dagen en nachten wakker gelegen van de kwestie van de mondmaskers. Er is veel vraag naar, en gaan we dat wel kunnen aanbieden aan onze klanten? Om nog maar te zwijgen van de vastgepinde hoge prijzen van de leveranciers, waar wij niets aan kunnen veranderen. Het is inderdaad het deksel op de neus na een periode van hard werken. Een soort ondankbaarheid.”

By | 2020-05-06T18:03:10+02:00 mei 6th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment