Vakantieplannen Triangelaars: “Ik reis niet meer in 2020”

Het Coronavirus dwingt ons tot toerisme in eigen land, maar voor de crisis hadden er natuurlijk al velen een reis naar het buitenland geboekt. Hoe hakte het virus in de plannen van de Triangelaars?

“Ik ben niet wantrouwig tegenover de Zuid-Europese landen”

  Flip Deckers, ex-districtsraadlid

“Mijn vrouw en ik dachten in mei een paar weken naar het zuiden te gaan, naar Griekenland of Portugal. Toen we eind februari al beseften dat het virus niet in Italië ging blijven, hebben we onze vakantieplannen meteen afgelast. Nu twijfelen we tussen gewoon thuisblijven of hoogstens een paar dagen naar de zee te trekken waar onze familie een appartement heeft.”

“Het buitenland zal nog even moeten wachten, maar ik ben zeker niet wantrouwig om in de toekomst weer naar Zuid-Europese landen te trekken. Al stel ik mij nu wel de vraag: is op een vliegtuig stappen terug veilig? Riskeren we niet vast te zitten bij een nieuwe uitbraak? Maar ik vertrouw erop dat de overheid en de reissector daar nog wel helder over zullen communiceren. Mijn vrouw denkt dat we pas ten vroegste in het voorjaar 2021 een buitenlandse reis kunnen boeken. We overwegen alternatieven in eigen land. Voorlopig staat citytrippen in eigen stad bovenaan de lijst.” 

“Aangezien ook festivals, sportwedstrijden, concerten en voorstelling worden afgelast, zal het voor iedereen zoeken zijn deze zomer. Ik hoop dat dit in de kaart van de horeca gaat spelen en dat we met z’n allen massaal de terrasjes gaan opzoeken. Ik zit zelf te broeden op een kleinschalig evenement voor de Triangelaars, maar het is afwachten wat mogelijk wordt. Ik denk dat we nog wel wat creatieve ideeën mogen verwachten die de mensen deze zomer uit hun kot gaan lokken.” 

“Als ik mijn reis annuleer ben ik een groot deel van mijn voorschot kwijt”

 Anne Floren, woont in de buurt sinds 1986

“Als gepensioneerde single madam reis ik veel. Ik had al voor elke komende maand een reisje geboekt. Daar moet ik nu spijtig genoeg van afzien. Zelf was ik in Spanje toen de lockdown begon. Ik moest geëvacueerd worden met de bus en heb mij daarna voor twee weken in quarantaine gezet. Al maar goed dat ik in quarantaine ben gegaan. Achteraf bleek dat vier van de busreizigers positief hadden getest op het virus.” 

“Mijn reis in mei werd afgelast maar daar heb ik ondertussen een voucher voor gekregen. Voor mijn andere reizen wacht ik nog af aangezien de verzekering niet tussenkomt wegens de pandemie. Als de organisatie annuleert dan krijg ik nog een voucher. Moest ik zelf annuleren dan ben ik een groot deel van mijn voorschot kwijt.”

“Voor mezelf heb ik al besloten om in 2020 niet meer te reizen, ik behoor immers tot de risicogroep. Antwerpen is een mooie stad en ik verdwaal er graag in de straten. Ik blijf wel nog even in mijn kot van veertig vierkante meter tot de pandemie is overgewaaid.” 

“Normaal staken we op dit moment met de laatstejaars de handen uit de mouwen in Tblisi.”

 Wouter Frateur, docent in de opleiding journalistiek aan de AP Hogeschool

“Moest corona niet de kop hebben opgestoken, staken we op dit moment met een groepje derdejaars Journalistiek in Tblisi, de hoofdstad van Georgië, de handen uit de mouwen. Met vijf andere opleidingen gingen we er de tweede editie van Invisible Cities  op poten zetten. Een project waar we de mensen die in de plooi van de maatschappij gevallen zijn aan het woord laten. Denk aan mensen met een verslaving, in prostitutie, met een migratieachtergrond, met zichtbare littekens…”

“Met het project tonen we hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn en laten we zien dat ze dezelfde dromen en wensen hebben als iedereen. We focussen daarbij niet op hun problematiek, maar op de persoon zelf: hoe gaat die om met de situatie? En hoe probeert hij/zij een draai te geven aan de situatie? Vorig jaar vond de eerste editie van het project plaats op de AP Hogeschool Antwerpen. Het was mooi om te zien hoe snel de studenten een band vormden met de personen die ze interviewden. Ze hadden het heel gewoon over liedjes die ze leuk vonden, over gezellige plekken in de stad, noem maar op.”

“Helaas valt dat project dus helemaal in het water. Volgend jaar gaan we er echter weer volop tegenaan. De twee opleidingen Journalistiek in Tblisi hebben alvast laten weten dat ze dan opnieuw gastheer willen zijn.”

By | 2020-05-06T15:56:40+02:00 mei 5th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment