Xior Student Housing biedt huurprijsvermindering aan kotstudenten

Xior Student Housing biedt een huurvermindering van 10% aan alle kotstudenten voor de maanden april en mei. Het kotagentschap volgt zo het voorbeeld van de KU Leuven en de UAntwerpen, die eerder deze week een huurvermindering van 50% voor haar residenties. 

De laatste 3 weken zaten kotstudenten met heel wat vragen na de beslissing om de scholen te sluiten. In een eerder verschenen artikel lieten we al enkele studenten aan het woord, en in die getuigenissen heerste vooral onzekerheid. Dat hadden ze bij kotagentschap Xior Student Housing snel door, dat met een kotencomplex in de Kipdorpvest zeker bekend is in de Triangelbuurt. Vanessa Vervoort, HR Manager bij Xior Student Housing, bevestigt dat er veel vragen van studenten en ouders binnenkwamen: “Na de beslissing van de lockdown en de sluiting van onze kantoren waren er bij iedereen een aantal vragen, ook bij ons en onze medewerkers.” 

“Studenten en ouders hadden begrip voor onze situatie”

“Uiteraard bleven wij bereikbaar via telefoon en mail”, zegt Vervoort. “We kregen heel wat vragen van studenten en ouders. Zij hadden ook begrip voor onze situatie die bijna dagelijks wijzigde. We moesten dus afstemmen met verschillende partijen hoe we dit gingen aanpakken. De privémarkt dient dit ook anders te doen dan de scholen omdat zij kunnen rekenen op subsidies en dit voor ons toch een heel ander verhaal is.”

Een tijdelijke oplossing

Maar nu is een deel van de private markt toch met een statement naar buiten gekomen. Xior Student Housing en andere kotagentschappen laten in een persbericht weten: “In het licht van deze crisis heeft deze verhuurdersgroep beslist om, voor dit academiejaar, een financiële ondersteuning te bieden ten bedrage van 10% op de totale huurgelden voor de maanden april en mei (gelet op de examenperiodes in juni die aan de universiteiten zullen worden georganiseerd).”

Het is nog afwachten hoe de situatie in juni zal zijn, tegen dan zal ook geweten zijn of de examens op de universiteiten en hogescholen zelf kunnen doorgaan. 

Goede hoop voor volgend jaar

Toch ziet de toekomst er voor Xior volgens Vervoort rooskleurig uit voor volgend academiejaar: “Ondanks deze situatie is de vraag naar nieuwe kamers groot dus iedereen gelooft er ook in dat ze het volgende academiejaar ‘normaal’ kunnen starten. Ook is het aantal verlengingen, dus studenten die nog een jaar willen blijven, hoger dan andere jaren, dus dat komt allemaal wel goed.”

Foto: Xior

By | 2020-04-03T16:37:36+02:00 april 3rd, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment