Solidariteit in de Triangelbuurt

De coronacrisis zorgt ervoor dat we in een hele vreemde periode zitten. Niet buitenkomen, niet met vrienden afspreken, van thuis uit moeten werken,… het zijn allemaal gevolgen van ‘lockdown light’. Maar gelukkig zijn er ook positieve zaken aan deze crisis zoals de solidariteit en samenhorigheid op afstand. 

Elke dag om 20 uur staan heel wat buurtbewoners van de Triangel te applaudisseren voor de zorgverleners. “Het is fantastisch om te zien hoe mensen voor elkaar opkomen in deze periode”, zegt buurtbewoner Joost Vandenbussche uit de Otto Veniusstraat. Ook Camine van Hoof uit Hopland vindt het geluid van applaus in de buurt zalig om te horen. (Lees verder onder foto)

Buurtbewoners aan de kant van het ZNA Sint-Elisabeth applaudisseren en wapperen met een wit laken voor de zorgverleners.

Samenhorigheidsgevoel

In de Triangelbuurt heerst er een groot samenhorigheidsgevoel. Dat kunnen we toch afleiden uit de app Hoplr. Bert Claes was de eerste die via een bericht in de app hulp aanbood aan de risicogroep. Er kwamen heel wat positieve reacties op en er werden telefoonnummers uitgewisseld. Ook andere buurtbewoners reageerden dat ze hulp wilden aanbieden. 

Solidariteit met zorgverleners

Op vrijdag 20 maart werd om 12 uur ’s middags een groot applaus gehouden voor alle zorgverleners

Beeld van 20 maart. Zorgverleners komen op straat om het applaus in ontvangst te nemen.

die in deze periode erg hard moeten werken. Aan het ZNA Sint-Elisabeth ziekenhuis in de Leopoldstraat kwamen de zorgverleners zelfs even op straat kijken naar het applaus. Mensen stonden op hun balkon of hingen uit het raam terwijl de handen op elkaar gingen en auto’s die het ziekenhuis passeerden toeterden voor de zorgverleners.

“Let’s do this every evening!”

Enkele dagen geleden liet Sofia uit de Henri Van Heurckstraat weten via Hoplr dat ze voor het eerst meer dan 3 mensen heeft horen applaudisseren. “Stonden we misschien altijd aan de verkeerde kant van de straat?”, vraagt ze zich af. “Let’s do this every evening! Samen tegen corona.”, sluit ze af.

By | 2020-04-03T16:28:16+02:00 april 3rd, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment