Terug naar hotel mama, maar wat met mijn kot?

Het studentenleven staat stil, de scholen zijn momenteel gesloten, en de meeste kotstudenten kiezen er dan voor om terug te keren naar hotel mama. Ondertussen blijven die studenten wel met een kot zitten waarvoor ze moeten betalen. Kunnen ze hun contract nog vroeger stopzetten, of tenminste huurvermindering krijgen? En de studenten die wel op kot blijven, hoe beleven zij het studenten- en stadsleven dat nu zo dood is?

Blijven niet op kot:

Jana Huysmans (studente journalistiek): “Mijn vriend ging naar huis, dus ik vond het te stom om te blijven”

“Normaal gezien woon ik samen met mijn vriend op kot. Zijn ouders zijn zelfstandig en gaan op dit moment failliet, dus moest hij naar huis komen van zijn ouders om in de zaak te helpen. Ik vond het dan stom om alleen op kot te zitten terwijl ik bij mijn mama kon zijn, dus ben ik ook maar naar huis gegaan. We hebben al met de kotbaas gebeld om te horen wat de opties zijn, en er zijn er geen. Je kan maar om 3 redenen de huur vroegtijdig stopzetten en de coronacrisis is er dus geen… er zit niets anders op dan voor een kot te betalen waar we op dit moment niet in zitten”

 

 

Pieter Desaever (student journalistiek): “We kunnen ons huurcontract niet zomaar beëindigen”

“Ik deel mijn kot met mijn lief. Wij denken er wel aan om eens met de kotbaas te praten om eventueel een vermindering van de huur te mogen betalen omdat wij er inderdaad niet meer zullen zitten tot aan september. Maar aangezien ik volgend jaar nog op hetzelfde kot zal zitten, kunnen wij dat niet zomaar beëindigen omdat we ons kot dan waarschijnlijk kwijt zijn aan andere geïnteresseerden. Moeilijke situatie als het ware.”

 

 

 

Ella van Dessel (studente sociologie): “De drukte in de Antwerpse supermarkt was ongelooflijk”

“In de buurt van mijn kot heb ik enkel een grote Delhaize en een mini Carrefour, en in die Delhaize wilde ik tijdens de middag eventjes snel avondeten gaan halen maar de drukte daar was echt ongelooflijk. Ik ben gewoon meteen weer naar buiten gegaan en heb dan ook besloten om de volgende dag naar huis in Olen te gaan.”

“Een vroegtijdige afzeg is bij mij niet van toepassing aangezien ik volgend academiejaar op hetzelfde kot ga blijven. Het idee om tot een regeling te komen met mijn kotbaas ivm huurvermindering heb ik wel besproken met mijn ouders (zij betalen mijn kot), en we denken dat het misschien ingewikkeld kan worden aangezien er een kans bestaat dat ik tijdens de examenperiode weer richting Antwerpen ga.”

Blijft wel op kot:

Jolien Joossen (studente Internationale Betrekkingen en Diplomatie): “Ik ben een echt stadsmens”

“Ik blijf op kot omdat ik hier mijn eigen ding kan doen en ik echt een stadsmens ben. Er is echter nog een andere factor, en dat zijn de gezondheidsproblemen in mijn gezin. Ik wil hen daarom niet in gevaar brengen door naar huis te komen.

“Ik weet eigenlijk mijn dag nog goed te vullen hier. Ik werk vooral voor school en ga elke dag nog wel een wandeling of fietstocht maken. Ik FaceTime heel veel met mijn vrienden en kook heel uitgebreid elke dag. Ik ga wekelijks naar de supermarkt zodat ik daar niet te veel hoef te komen, en heel soms help ik nog in de supermarkt als personal shopper.”

By | 2020-03-31T17:34:35+02:00 maart 31st, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment