BLIJF IN UW KOT: “Elke dag samen ontbijten, lunchen en avondeten”

Van de ene dag op de andere mogen we niet meer buiten komen. We moeten ons vandaag binnenshuis bezighouden en dat heeft zijn negatieve, maar ook positieve aspecten. Wat doet de Triangelbewoner zoal in zijn kot?

John Caubo en zijn vrouw Katrien wonen in de Kiliaanstraat, waar ze momenteel van thuis uit werken. John werkt bij Proximus als verantwoordelijke bij oplossingen voor teleworking/homeworking voor KMO’s. “Een drukke periode nu bijna iedereen thuis moet werken”, zegt hij. Katrien werkt bij Argenta en doet alles via Skype. 

Zorgen voor de kinderen

John en Katrien moeten hun telewerken combinerenm et de zorg voor hun 2 kinderen Friso en Fara. “Het is niet altijd makkelijk met de kinderen”, zegt John. “We proberen ze bezig te houden en ze krijgen ook taken binnen via Smartschool (digitaal schoolplatform). We geven ze ook meer schermtijd dan anders, maar dat moeten we streng opvolgen. Anders willen ze niets anders meer doen.”

“Mijn vrouw gaat elke dag een toertje lopen met een van de twee kinderen zodat die hun energie kwijt kunnen. Zo komen ze toch eens buiten”, vertelt John. 

Samen ontbijten

Zelf blijft John fit door te fietsen. “Soms maak ik een rit buiten, maar soms ook op de hometrainer binnen.” John vult zijn dag verder door veel online nieuws en WhatsApp te checken. En natuurlijk blijft hij in contact met vrienden via sociale media. “En niet vergeten elke dag te applaudisseren voor de zorg!”, voegt John er nog snel aan toe.

Het positieve voor het gezin van John is dat ze nu elke dag samen kunnen ontbijten, lunchen en avondeten. “Dat ging voor de coronacrisis moeilijk, omdat mijn partner en ik een fulltime job uitoefenen.”

Wil u ook graag uw verhaal delen met onze krant? Stuur dan een mailtje naar dentriangel@ap.be
By | 2020-03-26T17:13:03+01:00 maart 26th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment