Stad Antwerpen lanceert ‘Antwerpen Helpt’ om elkaar hulp te bieden in moeilijke periode 

In heel Antwerpen starten mensen initiatieven om elkaar te helpen, maar niet alle hulpbehoevende vinden de weg naar hulp. Daarom lanceerde Stad Antwerpen het platform Antwerpen Helpt.

Sinds de strengere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen sommige mensen niet meer naar de winkel, apotheker of kunnen ze zelfs niet meer met hun hond gaan wandelen. Tegelijkertijd zijn er heel wat mensen die initiatieven starten om elkaar te helpen. “Maar niet alle hulpbehoevende vinden de weg naar hulp”, zegt Joos Van Goethem, woordvoerder van het kabinet sociale zaken.

Antwerpen Helpt

Daarom startte Stad Antwerpen met het platform Antwerpen Helpt, een platform waarop iedereen die hulp nodig heeft en ook hulp wil aanbieden zich kan inschrijven. “We zijn nu 2 dagen operationeel en dit resulteerde al in een vijftigtal matches”, vertelt woordvoerder Joos Van Goethem. “Daarnaast zijn er al een 500-tal mensen die zich hebben aangeboden om een handje te helpen bij dagelijkse activiteiten.”

Volgens Van Goethem was het belangrijk dat een stad als Antwerpen alle initiatieven ging stroomlijnen en een platform hiervoor te bouwen waar mensen hun weg kunnen vinden. “Heel wat mensen wilden iets doen, maar wisten niet direct hoe, waar en wat.” 

“Het doet iets vreemd met een mens”

Van Goethem benadrukt dat het platform is opgericht door de kracht van lokale besturen. “Leuven was al enkele dagen eerder aan de slag, waarna wij snel zijn gevolgd. Op dit moment zijn er ook heel wat andere kleine gemeenten die ons voorbeeld volgen.”

Hoe de mensen reageren op alle initiatieven is moeilijk te zeggen, vertelt Van Goethem. “De meeste mensen zijn dankbaar, zoals je ook wel merkt in deze tijden. Zo’n crisis doet toch iets vreemd met een mens.”

Wie hulp nodig heeft of een handje wil toesteken kan zich inschrijven op https://www.antwerpen.be/nl/info/5e6fd477fee9e6c248225fb9/antwerpen-helpt

By | 2020-03-19T15:14:50+01:00 maart 19th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment